Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:TommiW.
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:15.12.2010 12:43
Marraskuun Soundissa oli bändimme ensimmäisen demon arvostelu:
 
(demo kuunneltavissa osoitteesta www.myspace.com/verityofficial tai parempilaatuisena streamina osoitteesta www.verityofficial.com)
 
Joensuulaisyhtyeen musiikin yhteisenä nimittäjänä on pop ja rock, mutta hyvin moneen suuntaan sen polveileva musiikki silti kurkottaa. Tunnelma on tummanpuhuvaa ja melodiat kulkevat useimmiten mollissa. Kertosäkeet ovat isoja, mutta vastapainona löytyy groovya jamihenkisyyttä. Mutta mikä parasta, yhtyessä on poikkeuksellista sävellyksellistä lahjakkuutta.
Ensidemon kolme biisiä ovat kaikki onnistuneita ja myös riittävän erilaisia. Pianovetoinen The Illusionist alkaa laajakangaspoppina, kunnes pyrähtää vapautuneen groovyyn liitoon. Se on myös kiekon selkein hittikandidaatti. Sheep Race käynnistyy räväkkänä kitaraboogiena, kytee säkeistössä pahaenteisesti ja niittaa loppuun väkevän choruksen. Avaruudelliset koskettimet on sovitettu todella hienosti ja jatsillinen kitarasoolo on tyylikäs. Hymnimäinen ja kohtalokas Snowesittelee yhtyeen herkemmän puolen. Etenkin kappaleen moduloiva soinnutus on upea.
Soitannallisesti porukka on erittäin ammattitaitoinen ja tyylitajuinen. Yliyrittämistä tai itsekorostusta ei kuitenkaan ilmene. Lauri Herlevin laulu on taidokasta ja sulavaa, eivätkä melodiat ole valmiiksi pureskeltuja. Kun kaikki tuntuu asettuvan kohdalleen näin luontevasti, ei kuukauden demovoittajasta ole epäselvyyttä.


Soundi esitti muutaman kysymyksen kuukauden demovoittajalle, joensuulaiselle ?Veritylle.
Yhtyeenne muusikot soittavat monissa yhtyeissä. Onko ?Verity jäsenilleen nykyisin pääprojekti?
- ?Verity on ollut alusta asti kaikille jäsenilleen pääprojekti. Vaikka bändin jäsenillä on muitakin bändejä, ovat ne lähinnä joko projektiluontoisempia yhtyeitä tai niin sanottuja "työbändejä", joilla rahoitetaan ?Verityä, kertoo kitaristi Teijo Tykkyläinen.
Yhtyeessä useampi henkilö osallistuu kappaleiden tekoon. Miten biisit syntyvät ja kuinka kauan valmiin biisin tekeminen yleensä vie?
- Se taitaa olla vähän tekijäkohtaista. Itse kaivelen pöytälaatikosta vanhoja ideoita, joita säilön siihen asti kunnes tulee joku uusi idea, joka sopii niiden kanssa yhteen, miettii laulaja Lauri Herlevi.
- Itse sijoitun johonkin välimaastoon. Ideoiden hierominen kestää aika pitkään ja siihen sisältyy paljon kuonan karsimista. Biisit saavat lopullisen muotonsa kuitenkin vasta bänditreeneissä. Yleensä biisin tekijällä on jokin selkeä visio, johon bändi kollektiivisesti lisäilee juttuja. Studiosessioiden osalta pitää antaa lisäksi kiitosta Hannu Hattuselle, joka osasi oikeassa kohtaa estää tarpeettoman härppäyksen nauhoittamisen, kiittelee Tykkyläinen.
Useilla yhtyeenne jäsenillä on heavy -tausta. Kuinka siirtyminen kevyempään suuntaan tapahtui ja miksi?
- Kysymys oli varmaan aika paljon siitä, että halusin laajentaa musiikillista ilmaisuani. Kuuntelin itse aika paljon skandinaavista heviä, jossa melodiat ovat isossa osassa, ja jotenkin se melodisuus otti kevyemmän muodon, Herlevi miettii.
- Kaikki meistä ovat kuunnelleet hirveästi erilaista musiikkia jo aiemmin, eikä tässä ole kysymys siitä että sieltä Cannibal Corpsen ja Sepulturan diskografian välistä löytyisi yksi kännissä ostettu poppilevy, vaan oikeasti ihan aidosta yleismaailmallisesta musiikin diggailusta. Hauskaahan tässä on se, että miltei kaikki meistä soittivat pääosin heviä kun asuimme Etelä-Suomessa. Meidän piti muuttaa Joensuuhun asti että uskalsimme tulla poppikaapista ulos, basisti Tommi Wehmas tunnustaa.
Useimmilla teistä on musiikillista koulutusta. Miten tämä vaikuttaa musiikin tekemiseen?
- Omalla kohdallani vaikutus näkyy lähinnä siinä, että musiikilliset näkökulmat ovat laajentuneet. Lisäksi se on kaatanut raja-aitoja ja poistanut turhia ennakkoluuloja, Tykkyläinen analysoi.
- Mielestäni sävelkulkulaitoksista saatu modulaatiosukkakoulutus kuuluu lähinnä harmoniassa. Biisit rakennetaan ihan perinteisellä pop-rock-meiningillä, mutta tietty teoriapohja antaa mahdollisuuden tehdä monipuolisempia musiikillisia ratkaisuja. Tähdennetään nyt kuitenkin, että emme tee mitään masturbaatiomusiikkia muusikoille vaikka kouluja on käyty, Wehmas lisää.
Saatekirjeen mukaan teillä on tavoitteet korkealla. Miten arvioisitte kaupallista potentiaalianne?
- Kaupallista potentiaalia bändillä oikeasti on. Uusia biisejä on varastot täynnä ja uusi materiaali on entistä tarttuvampaa, Herlevi arvioi.- Uudet biisit ovat lisäksi entistä popimpia. Olisihan se ihan mahtavaa, jos levy-yhtiöt innostuisivat ja ihmiset diggailisivat musiikkia laajemmalti. Ja niinhän ne tulevat toivottavasti tekemäänkin, Wehmas visioi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903