Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Lappu soimaan!
Aika:13.10.2010 16:32
Lennu: Torviarrit ovat eittämättä mielenkiintoinen aihe, mutta niistä on jo kirjoitettu niin paljon hyviä kirjoja ja muita julkaisuja, että naurettavan vähäisellä omalla tietämykselläni aiheesta en ala siitä tuolle sivustolle runoilemaan. Sitä paitsi, torviarrien laatiminen on nähdäkseni paljolti jo säveltämistä, kun taas sivustoni pääpaino on nimenomaan kevyen musiikin bändilappujen tekemisessä (transkriptiotyössä) levyllä valmiiksi olevien stemmojen pohjalta.
 
Edellä mainituista syistä sivustolla ei paneuduta uusien instrumenttistemmojen luomiseen, mitä torviarraaminen nähdäkseni isolta osin on. Vaikkakin instrumentaatioltaan raskaiden kappaleiden kohdalla nuotinkirjoittaja joutuu monesti väkisinkin leikkimään myös sovittajaa (lähinnä karsimaan lukuisia stemmoja/raitoja ja säästämään mielestään olennaisen), se on mielestäni kuitenkin kokonaan eri asia kuin torvi- tai vaikkapa jousiarrien tekeminen. Uskonkin, että ymmärrät eron.
 
baron: Tervetuloa Tampereelle kahville ja lukemaan koko paketti. Opinnäytetyö sisältää sen verran laajamittaisia (lue: koko biisin mittaisia) katkelmia tekijänoikeudella suojatuista nuottijulkaisuista, ettei pakettia voi noin vain levittää - saati myydä - ainakaan laajamittaisesti. En osaa sanoa, onko työn kopiominen jollekulle toiselle hänen omaan henkilökohtaiseen käyttöön rikos - ja minkä suuruinen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=194675