Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jucciz
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Lappu soimaan!
Aika:12.10.2010 17:56
EP: Hieno homma!! : )
Enemmän vaan soisi myös käytettävän mm. rummuille ja bassolle tehtyjä nuotteja ja komppilappuja kevyelläkin puolella, kun on sentään rytmimusiikista kysymys!

 
Jeps. Mun mielestä musatyylistä ja instrumentista riippumatta harvemmin on haittaa siitä, että soittaja/laulaja pystyy lapun avulla seuraamaan, missä mennään ja mitä kappaleessa noin suurin piirtein milläkin soittimella tapahtuu.
 
Oliskohan pop/rock-komppilappukirjalle tilausta? Siis sellaiselle, jossa melodiat ja sointukomppausrytmit olisivat merkitty nuotteina (ei mitään tabulatuureja missään) ja rakenteisiin käytettäisiin segno- ja coda-merkintöjä, eikä AABACADBABB-litanioita lapun alalaidassa. Saattaisi innostaa joitakin poprokkareitakin tutustumaan nuottien ihmeelliseen maailmaan, kun materiaali olisi hyviä biisejä ja sama lappu palvelisi koko bändiä - tai sellaisiksi ainakin itse komppilaput kirjoitan.
 
Uudet koulujen musiikin kirjat ovat ehkä vähän enemmän tähän suuntaan jo kallellaan kuin perinteiset toivelaulukirjat (johtuen yhtyesoittimien lisääntymisestä musaluokissa), mutta havaintojeni mukaan nekään eivät yleensä kauhean hyvin kelpaa ammattimuusikoiden "ainoiksi pahveiksi" ainakaan tuntemattomasta biisistä. Prima vista -kelpoisuus on mielestäni ehdoton hyvän komppilapun edellytys. Lapun toimivuus on helpoin todeta pyytämällä vaikkapa omaan bändiin jollekin keikalle hyvä nuotinlukutaitoinen tuuraaja ja kuunnella, miten homma toimii... jos toimii.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=194675