Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:dixi19
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:21.09.2010 14:39
Herätellääs tätä palstaa nyt vähän eloon.
 
Anomus: Autere - Imperiumi.netin Kuukauden demo (4,5 / 5)
 
http://www.imperiumi.net/index.php?act=demos&id=2411
 
Ensimmäistä debyyttialbumiaan valmisteleva Anomus on jo ehtinyt haalia itselleen positiivista huomiota lukuisilla demoillaan, joita yhtye on parin vuoden aikana lähetellyt useille musiikkimedioille. Viimeisimmällä Autere-demollaan helsinkiläistynyt imatralaisyhtye tekee selväksi, että se on hyvää vauhtia kiilaamassa kotimaamme kitaravoittoisten progebändien - CMX:n ja Absoluuttisen Nollapisteen - seuraan.
 
Yhtyeen edellisten demojen tavoin Anomus viittaa kintaalla perinteisille kappalerakenteille ja heittäytyy rohkeasti sävelmyrskyn silmään. Vaikka kappaleiden tempot poukkoilevat ja sävellykset polveilevat, ääniaaltoja kuljetellaan harkitusti ja hartaasti. Anomuksen esityksistä välittyy vilpitön usko luomaansa säkenöivään kaaokseen, jonka ytimestä kumpuaa hämmentävän luontevankuuloista musiikkia.
 
On toki epäoikeudenmukaista muuta yhtyettä kohtaan nostaa ryhmän sisältä vain yhtä jäsentä muita ylemmäs, mutta on erikseen mainittava, että Anomuksella on valttinaan erittäin persoonalliselta kuulostava solisti, joka heittäytyy voimakkaasti kappaleiden tulkitsemiseen. Yhtyeellä on homma hallussa ja erityylisistä kappaleista huolimatta Anomus onnistuu lyömään niihin oman tunnistettavan leimansa, olipa kyseessä sitten Gerberan myrskyisä polveilevuus, Varsovan hauras tunnelmallisuus tai Savutajunnan viekoitteleva letkeys.
 
14.09.2010, Kalevi Heino

 
Jos lätystä on omia kommetteja kerrottavaksi, niin heitäthän ne asiaankuuluvaan ketjuun, kiitos! http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=191245
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903