Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JDA
Alue:Muut soittimet
Aihe:Shure SM57 hiljainen äänenvoimakkuus ja suhina
Aika:28.06.2010 21:20   (muokattu 28.06.2010 21:22)
No niin, nyt on muutama tunti testailtu tällaista SSS-merkkistä USB-äänikorttina ja minikokoisena mikserinä toimivaa mikrofonin etusta. Koska laite on oma äänikorttinsa, se ohittaa Fast Track Pro:n kokonaan. Hintaa oli 115 euroa. Laitteella on täysi palautusoikeus, mutta taidanpa jättää tämän käyttöön.
 
Ensikokeilussa äänityksessä kuului häijyä "sirkkelimäistä" kohinaa/hälyä, mutta onneksi tilanne ei ollut niin paha kuin ensin vaikutti: AGC (Automatic Gain Control) käyttöjärjestelmän ääniasetuksista pois ja mikin voluumit nollaan sekä toiston, että nauhoituksen puolelta ja tuo häiritsevä ääni poistui. Pitkään meni laitteen nuppeja ruuvaillessa ja taustakohinoita kuunnellessa, mutta lopulta löysin sopivat asetukset ja vaikuttaa siltä, että voin kääntää gainin, masterin sekä mikin kanavan volumet 3/4 maksimista ilman mitään taustakohinan lisääntymistä minimeihin verrattuna. Maksimiasennossa äänitykseen tulee lisää häiriötä.
 
Taustakohinan taso on tällä laitteella nyt sama kuin Röde M3:lla, eli varsin siedettävä. Äänenvoimakkuus on tosin selvästi matalampi, eli vahvistimeen joutuu kyllä laittamaan enemmän volumea äänitystä varten kuin Röden kanssa, mutta toisaalta ääni ei ala resonoimaan ja särkemään Shurella, toisin kuin M3:lla helposti käy kitarakaapin kanssa. Akustisen kitaran kanssa M3 ei särje ääntä.
 
Jätin suurikalvoisen mikin vielä tässä vaiheessa ostamatta. Katson ensin, miten pärjäilen SM57:lla ja tällä SSS-merkkisellä lisälaitteella. Vaikka M3 kuulostaa korvaani hyvältä myös FTP:n kanssa, tulen varmasti käyttämään tätä uutta etusta myös sen kanssa, sillä siinä on enemmän säätöjä (myös EQ) ja hitusen parempi äänenlaatu. Fast Track Pro saa hoitaa kitara-, MIDI- ja bassopuolen jatkossakin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=191887