Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pieni rumpalipoika
Alue:Livetoiminta
Aihe:Helposti laajennettavat PA-Kamat pikku budjetin bändille
Aika:30.04.2010 09:15   (muokattu 30.04.2010 09:20)
Sellainen jostain syystä usein unohtuu, että monet firmat vuokraavat mielellään myös pelkkiä subbareita tai vaikka yhden piuhan jos tarvetta on.
 
Jossain vaiheessa tehtiin cover-keikkaa enemmänkin ja tyypillisesti pikkukuppiloissa vedettiin omilla laulukamoilla ja sitten isompiin vuokrattiin subbarit ja mahdollisesti myös muutakin rojua kaveriksi.
 
Meillä oli yhteen puljuun (tästä on kyllä kohta vuosikymmen aikaakin) melko hyvä diili ja ne subbareiden vuokrat olivat kyllä aivan mitättömät. Ainakin kyseisellä puljulla nämä subbarit olivat kokolailla ylimääräiset. Eivät he itse niitä käyttäneet kuin maksimissaan rumpalin fillissä. Omat vetonsa hoitivat selkeästi järeämmillä peleillä.
 
Yllättäen taas kerran saatanaperkele sen sanoi. Ostatte kaksi kunnollista aktiiviyläpäätä (joita ei tarvitse alkaa vaihtamaan missään vaiheessa) ja vaikka satasella jonkun käytetyn halpismikserin. Kyllä sellaisella altolla tai behkulla voi sen verran vetää. Sit seuraavana kannattanee panostaa johonkin laadukkaampaan 12-16-kanavaiseen räkkimikseriin. Uusi tai käytetty, rahaa palaa 500-1500e.
 
Jonkun muovipönttöaktiivisubiparin saanee vuokrattua muutamalla kympillä kun vaan sopiva toimittaja löytyy. Ei moisia kannata itse ostaa. Varsinkaan kun sellaisista ei potkua erityisesti irtoa. Vuokrata nimittäin voi isojakin pömpeleitä ja monta, jos potkua tarvii paljon, mutta ne omat aktiivi-rcf:t tai mitkä ikinä jäävät kyllä melko nopeasti pieneksi.
 
Loppuen lopuksi se teidän oma soittovola ratkaisee mielettömästi. Jos vedätte oikein hiljaa, yhdellä pienelläkin aktiivisubilla pärjää johonkin asti. Jollekin rokkikoplalle on taas aivan sama onko siellä joku 700W 15" subbari vai ei. Mitään iloa siitä käytännössä ole.
 
Edit. Laitetaan nyt vielä sellainenkin huomio, että jos kamat ovat koko ajan vähän niinkuin ylärajoillaan, ilman miksaajaa niistä ei oikein saa mitään irti. Erillinen miksaaja pystyy ajamaan settiä tietysti ihan on the edge, mutta jos bändi itse yrittää hommaa säätää, pelivaraa on jätettävä reilusti ettei kierrä ja pauku. Eli taas kerran, se vähäinenkin hyöty pikkusubbareista jää mahdollisesti saamatta kun niitä ei uskalleta eikä voida ajaa tappiin asti.
 
Peruskuppilavedoilla olennaista on, että laulu kuuluu. Muulla ei ole oikein mitään väliä. Subbareita kun ei tarvii ees kun basariin. Täytyy olla kovan luokan vehkeet, että kannattaa alkaa rantasaunan omaa saundia sotkemaan. Yleensäkin kielisoittajilla vahvarit on sitä kokoluokkaa, ettei niitä volan saannin toivossa ole mitään syytä mikitellä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=190294