Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänityshommien alkuun -ketju, aloittelijakysymykset tänne
Aika:26.02.2010 07:52   (muokattu 26.02.2010 08:01)
Werihukka: Lähinnä kai se perustuu siihen, että kun digitaalisessa muodossaan ääni on vaan informaatiota tai bittivirtaa, niin se rajoittaa sitä kuinka paljon informaatiota se voi toistaa. Jos siellä on jotakin informaatiota, joka ei ole oleellista, niin se vie tilaa oleelliselta informaatiolta.
 
Enemmänkin epäilen, että mahdollinen ongelma syntyy vasta analogiapuolella, mahdollisesti kaiuttimissa tai kuulokkeissa. Vinyylille kaiverrettaessahan tuommoiset olisivat aivan kamalia. Nykyisiin digitaalisiin systeemeihin nuo häiriöt kyllä mahtuvat, varsinkin jos on bittisyvyyttä tarpeeksi. Mutta siis, jos on häiriöitä aiheuttavia lähteitä systeemissä mukana, niin häiriöt kannattaa suodattaa pois heti siellä missä ne syntyvät.
 
Edit: No joo... varmaan siinä käy niin että matalat häiriöt syövät sitä tasoa (ei taajuuksia) eikä miksaus soi niin lujalla kuin miltä mittarien mukaan pitäisi. Tuo ei ole digitaalisuuden tuoma ongelma vaan analogisessa kävisi ihan samoin, jos sinne jostain pääsisi vastaavia häiriöitä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=121298