Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Werihukka
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänityshommien alkuun -ketju, aloittelijakysymykset tänne
Aika:26.02.2010 00:23
Klezberg:
Mutta mulla ei ole omaa kokemusta siitä millä lailla tuommoinen häiriö, joka ei ole kuulotaajuudella, vie miksauksesta _energiaa_. Siinä voi olla sitten kyse siitä miten kaiutin tai kuulokkeet toimivat kun signaalissa on tuommoinen häiriö.

 
Lähinnä kai se perustuu siihen, että kun digitaalisessa muodossaan ääni on vaan informaatiota tai bittivirtaa, niin se rajoittaa sitä kuinka paljon informaatiota se voi toistaa. Jos siellä on jotakin informaatiota, joka ei ole oleellista, niin se vie tilaa oleelliselta informaatiolta. Tässä tapauksessa alle 20hz ei ole varmaankaan musiikissa kovinkaan oleellista, koska sitä ei pystytä toistamaan tai kuulemaan musiikkina.
 
Ei sitä yksittäisestä raidasta vielä kuule taikka havannoi mitenkään, mutta jos on kyse useiden raitojen yhteisestä toistosta, niin ihan samalla tavalla kun jokin kuuloalueella oleva taajuus voi viedä toiselta tilaa, jos soivat samalla taajuusalueella päällekäin, voi myös ne mitkä on kuuloalueen ulkopuolella viedä musiikin tukkoon jos siellä on ruuhkaa. Tästä syystä on hyvä suodattaa ne pois.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=121298