Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänityshommien alkuun -ketju, aloittelijakysymykset tänne
Aika:25.02.2010 22:41   (muokattu 26.02.2010 07:46)
Werihukka:
En nyt ihan tajunnut mitä ajat tässä takaa, mutta juuri itsekkin selitit tässä, että headroom vähenee jos siellä on jotakin ylimääräistä ja siitä voi johtua se, että muille taajuuksille jää vähemmän tilaa.

 
Tarkoitin sitä, että jos miksauksessa on hyvin voimakas 5 Hz komponentti, niin sen pitäisi jo näkyä niin että signaali ikäänkuin nousee ja laskee 5 Hz tahdissa. Signaali ikäänkuin ratsastaa 5Hz signaalin päällä. Ja sehän tarkoittaa että ylä- ja alapäästä alkaa leikkaamaan helpommin kuin jos tämmöistä vaihtelua ei olisi. Vähän sama juttu kuin dc-offsetin kanssa, siinä vain alkaa leikkaamaan vain siltä puolelta jonne offset vetää.
 
(Edit: mutta käytännössä jos häiriöt summautuvat paristakymmenestä lähteestä, noin ei käy koska häiriöt eivät ole samalla taajuudella ja vaihessa.)
 
Mutta mulla ei ole omaa kokemusta siitä millä lailla tuommoinen häiriö, joka ei ole kuulotaajuudella, vie miksauksesta _energiaa_. Siinä voi olla sitten kyse siitä miten kaiutin tai kuulokkeet toimivat kun signaalissa on tuommoinen häiriö.
 
Sen sijaan on ihan selvä, että jos synistä lähtee kuuloalueella olevaa häiriötä, se vie tilaa muulta saman tien. Häiriöt kannattaa suodattaa pois niin pian kuin mahdollista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=121298