Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänityshommien alkuun -ketju, aloittelijakysymykset tänne
Aika:25.02.2010 20:14   (muokattu 25.02.2010 20:43)
Werihukka: No ainakin softasyntikat tuppaa luomaan aina jotakin turhaa sinne alle 20hz
 
Mistä tämmöinen tieto on peräisin?
 
Lähinnä sitä ajan takaa että jos se että jokin spetrianalysaattoriplugari näyttää siellä jotakin ei välttämättä tarkoita että siellä on mitään sellaista mitä ei kuuluisikin olla. Mutta joo... Voithan laittaa niille raidoiille joissa on niitä synia ylipäästön sopivalle taajuudelle. Tuskin sulla kaikki softasynat bassoa soittaa. Ja dc offsetin poisto voi olla myös paikallaan?
 
Tähän jos lisätään, että niitä syntikoita on vaikka 20 kpl ja kaikki luo jotain -40db sitä alle 20hz häiriöääntä, niin johan alkaa olemaan tukkosen kuuloista.
 
Tukkosen kuuloista? Viiden hertsin ääni ei tosiaan kuulu, mutta jos signaalissa on hyvin voimakas viiden hertsin komponentti, niin kyllähän se jotain vaikuttaa. Sen pitäisi sitten jo näkyä semmoisena että signaali ikäänkuin ratsastaa sen viiden hertsin signaalin mukana. Headroomia se ainakin syö ja sitä kautta voi aiheuttaa säröä. Mutta sen pitäisi kyllä sitten näkyä.
 
Edit: Jos oletetaankin että softasynat kehittävät matalia häiriöääniä, niin miksi ne rajoittuisivat alle 20Hz taajuuksiin. Miksei niitä tule myös sen yläpuolelle? Jos synat aiheuttavat häiriöitä, luulisi kannattavan suodattaa pois synan hyödyllisen alueen alapuoliset taajuudet kokonaan, raitakohtaisesti. Silloin ei tarvita mitään supersuodatinta alle 20Hz taajuuksille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=121298