Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:VolmariKuulapää
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Itse järjestetty keikka
Aika:31.01.2010 23:56
Aina kun järjestetää yleisiä=kaikille vapaita tapahtumia, tarvitaan siihen viranomaisten lupa. Tämä ei koske sitä, jos kavereille järkkää keikan, eli vain ennalta sovitut henkilöt osallistuvat tapahtumaan, eikä sitä mainosteta missään.
Jos kyseessä on ns. kaikki messiin tapahtuma, tarvitsette poliisilta luvan yleisötilaisuuden järjestämiseen + n. 2-5 järjestystoimihenkilöä. Lupa kustantaa muistaakseni 18€, ja järkkärit vielä siihen päälle. Lisäksi Teosto haluaa, osansa, eli vaikkei sisäänpääsymaksiua perittäisikään. AINA musiikin julkisesta esitämisestä täytyy tehdä ilmoitus teostolle. Ja mieluiten jopa etukäteen pyytää siihen lupa www.teosto.fi selviää yksityiskohdat. Ja mikäli väliaika/taukomusiikkia soitetaan CDltä/mp3ta yms, myös Gramex haluaa osansa. Ei se tosin monia euroja ole, mutta lupa on silti haettava.
Paljon on siis suota kynnettävänä, mutta yleensä kun AJOISSA on yhteydessä viranomaisiin (poliisi, teosto), asiantuntevia neuvoja kyllä satelee. Ja kerran kun tuon savotan käypi läpi, voi jatkossa "kopioida" entiset hakemuksensa.
Lykkyä pyttyyn!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=187388