Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:grt555
Alue:Livetoiminta
Aihe:Sähköjen veto PA:lle alusta loppuun
Aika:26.09.2009 18:43
Voimavirta 16A/32A löytyy melkein jokaisella soittopaikalla, joten suosittelen ammattilaisten ratkaisua, eli kolmivaihesähkökeskus lavalle, mistä sähkö jaetaan PA:lle ja valoille.
 
Hyvä keskus on varustettu mittareilla esim( http://www.avdesign.fi/pro/tuotteet/sahkot.html )
näet siitä sähkön laadun ja kuinka paljon kuormaa on käytössä(V ja A).
 
Kaapelointi kannattaa toteuttaa laadukkailla taipuisilla kumikaapeleilla (ei mene rikki kuin mummonroikat ja kiinalaiset "zinzan" versiot). Kumikaapeleiden roudaus on myös helppoa ja käytännöllistä.
 
Lavarasioina kannattaa käyttää rautaisia shukorasioita missä on yleensä 6 kpl pistorasioita. Muoviseen nähdäkseen kestää paljon paremmin rasitusta ja ei mene niin helposti rikki, jos astuu päälle.
 
Lisäksi:
 
On turhaa pitää yli 6 m sähkökaapeleita lavalla, koska en nähnyt vielä montaakaan lavaa mikä olisi syvempi kuin 6 m(pienet soittopaikat).
 
Yleinen virhe on käyttää kaapelikeloja ja jättää ne avaamatta kokonaan.(Kun kaapeli on kelalla niin itse johto lämpenee ja aiheuttaa lämpösulakkeen laukaisun. Tarkemmat tiedot kelan toiminnasta löytyy fysiikan oppikirjoista.)
 
- sähkön jaossa pitää olla varaa noin 1.5 kertaa enemmän kuin vahvistimien ja aktiivisien kaiuttimien sulakkeiden kapasiteetti
 
Eli periaate "show must go on" koskee nimenomaan PA:n sähköä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=116281