Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Mikkiäänestys
Aika:30.07.2009 18:40
Aki: ... ja nyt kun aihe on nostettu historian uumenista, suurin osa kirjoittajista lukee pelkän ekan viestin ja listaa sen perusteella omat ja kaverin mikit (e: sekoittaen valmistajat ja mallit). Mitenköhän ihmeessä tästä vois saada toimivan systeemin?
 
Onhan maailmassa mikkejä, ja kaikille varmasti löytyy joku käyttö kun tarpeeksi kauan hakee.
 
Eiköhän tän ketjun arvo ole ihan siinä, että näkee millaisia mikkejä tyypit tavallisesti laittelee paikoileen, omatkin sen hetkiset suosikit on vuosien mittaan jo moneen kertaan muuttuneet tämän listan teosta sen mukaan milaista proggista milloinkin tekee.
 
Vois tietysti tehdä sellaisen "mitä mikkejä tarvitset" -FAQ:n, mutta sekin on vähän... hyvän levyn kun voi äänittää vaikka sangollisella SM57:iä tai yhdellä t-bonen ribbonilla, tai sitten voi huvikseen listata noita yli kahden tonnin mikkejä kun kerran saa ja haluaa.
 
Mikit itsessään ei tee autuaaksi. Proksimiteettia ja off-axis -vastetta hyväksi käyttäen pystyy useimmista mikeistä saamaan aikaan sellaisia taajuusvasteita, jotka eivät ole niille ollenkaan ominaisia. Takavaimennusta muuttaen saa vielä isompia eroja aikaan. Tätä kutsutaan mikitystekniikaksi ja kun sen opettelee niillä mikeillä mitä aluksi käsiinsä saa, on ihan juhlaa kun lopulta pääsee kunnon pyydyksiin käsiksi.
 
Muuten, mikkien "väärästä" käytöstä kannattaa tsekata www.rodeuniversity.com ja etenkin rumpu- ja kitaraosiot. Hyvin toimii, vaikkei ehkä olis kenenkään ensimmäsiä valintoja
:-D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=39967