Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:LifeSaver modaus, kuvaa
Aika:27.02.2009 13:12
Mange: Voisiko fox tai joku muu selventää vähän, mihin tällainen modaus tulee (kitaraan/bassoon aavistan, mutta miten)? Ja mitä se tarkalleen tekee?
 
Tulee fyysisesti kielimaadotuspiuhan ja sen pisteen väliin, missä se kitarassa nyt on, eli yleensä siihen potikan kuoreen. Esimerkiks vaan kielimaadoituspiuha poikki, ja tuo konkka-vastus -paketti siihen välille.
Tarkalleen ottaen se pudottaa mahdolliset virrat, joita saattaa johtua soittajan kautta eri syistä stagella tuosta valtakunnanverkkotasosta milliamperitasolle, tarkkaa arvoa ei pysty sanomaan, koska se riippuu kyseisen soittajan kehon johtokyvystä, mutta ko. modin kehittäjän Adrian Legg'in mukaan "to a safe level, sure it tingles but main point is, that it will not be in a harmful level..."
Täällä toisinaan esitettyihin huoliin "kansi-ja pohjalevyistä, metallisista potikannupeista" tms. sanoisin, että voihan noista levyistä vaikka vetää haaroituskarvan sille lifesaverille, kuten tuossa kuvassa.. Potikannupeista sen verran, että osa metallinupeista nykyään on muovisilla sisuksilla, myös sekin saattaa rauhoittaa, että yleisin tapa saada sähäri kitaran tai basson kanssa on sellainen, jossa vasen käsi on kielillä, ja oikealla kädellä sitten ollaan jossain muussa kiinni.. (mikki, vahvistimen metalliosat, tms.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=120325