Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sub zero
Alue:Funk, soul, hip hop, rap, reggae, r'n'b
Aihe:P-Funk
Aika:31.12.2008 20:38
Tuossa kuuntelin kuulokkeilla Westboundin Funkadelic-singlekokoelmaa ja se ei kuulostanut niin huonolta kuin muistelin, mutta ei se kyllä groovaakaan. Kovasti kitaranrämpytystä ja epämääräistä mölinää, mieleen tulee ihan indie-rock.
 
On Funkadelicin Westbound-levyillä myös groovea, esim kappaleet "Standing on the Verge", "Sexy Ways", "Get off your ass and jam". Toisaalta funk-rockissa hyvässä biisissä semmonen tanakampi-rock-meno vähän syrjäyttää soul/funk-groovea vaikka synkopaatiot riffeihin ja komppiin jääkin. Kyse ei ole ihan samasta musiikintyylistä, Hendrixin funk-rock biiseissä tavoiteltiin groovea vielä vähemmän.
 
Bootsyn bassomuljan ja rumpalin löysän kompin ympärille kutoutuvat kerroksittain chant, päävokaalit, rytmikitarat, keyboardit, upeat torvisovitukset niin, että 11 minuuttia (biisin kesto) ei tunnu missään.
 
Se bridge-vaiheen torviriffi onkin yksi maailman parhaita.
 
Eipä kai tätä voi tosikoille suositella, mutta luulisi progehemmojenkin löytävän kappaleen rakenteesta jotain arvostettavaa.
 
Rakenne on hyvin yksinkertainen (riffit), mutta siinä vaihtelee ne "musiikilliset kerrokset" aika paljon, että milloin tulee mitäkin kamaa kehiin.
 
taas nuo vanhemmat Funkadelicit kuulostavat aika suttuisilta.
 
1973 on jo aika puhdasta soundia (cosmic slop). hardcore jollies (1977) taas on outo kokeilu rosoisempaan soundiin.
 
mutta en ole kaveria pitänyt musiikillisesti kovinkaan merkittävänä.
 
no jos pystyt todistamaan, että ne kaikki biisit, joita se on tehnyt muiden kanssa, on oikeasti sen jonkun toisen mainitun henkilön tekemät, niin sitten väitteellä on jotain pohjaa. joissakin kappaleissa clintonin nimi ei ole mainittu säveltäjistä ekana, vaan esim motor-bootyn vikassa raidassa viimeisenä. tämä viittaisi, että nimien järjestyksellä olisi merkitystä. tosin tuottajan ja yhtyejohtajan kyvyt olis yhä jäljellä.
 
Kuten aikoinaan James Brown pisti pojat jamitteleen, nauhoitti, pisti päälle parit öhkinät ja nimensä crediitteihin.
 
joo, ei brown ole tietenkään itse luonut mitään
 
'Up for the Downstroke'-levyn nimibiisi on hieno (Bootsyn tekemä)
 
bootsy on yksi neljästä mainitusta tekijästä, eikä sen nimeä ole edes laitettu ensimmäiseksi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=49&t=172465