Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Eero Laine
Alue:Funk, soul, hip hop, rap, reggae, r'n'b
Aihe:P-Funk
Aika:11.12.2008 14:13
2. "One Nation Under a Groove". En ikinä anna anteeksi, että muuten näin hyvälle levylle on laitettu 10 minuuttia sekoilua. Mutta muuten erinomaista. Toki kappaleen "Who Says Funk Band Can't Play Rock" rakenne voisi olla vähän selkeämpi ja "Into Youn" feidaus nopeempi. Levyn nimiraita on yks parhaimpia R&B-hittejä. Levy on ihailtavan vaihteleva ja kekseliäs tyyliltään. "Cholly" on ainoa tavallinen funk-biisi. Levyä sotkee se, että cd-painokseen on otettu mukaan kolme raitaa pitkä bonus-EP, joka ei ole kauheen tarpeellinen.
 
Olen samaa mieltä 10 minsan sekoilun tarpeettomuudesta, mutta Lunchmeatophobia (tai joku sellainen) on kyllä todella hyvää kamaa, kuin afroamerikkalaista heviä. Paras niistä viidestä P-Funk -levystä jotka itseltä löytyy (allaolevien lisäksi Mothership Connection ja Maggot Brain).
 
8. "Uncle Jam Wants You". "Freak of the Week" on ehdottoman kova biisi. Samoin 15 minuuttinen raita on kans varsin kova. Ja siinä tulee sitä uutta scat- ja kitarasooloa sen verran, että jaksaa kuunnella loppuun. Näissä raidoilla on kenties saavutettu 70-luvun R&B:n tuotannollinen huipentuma.
 
Outo valinta, kun se ei toisaalta ole kauhean siloiteltua soundia vaikkapa Off the Wallin tyyliin, mutta ei toisaalta kovin rouheatakaan. Onko kyse sitten tasapainosta vai mikä tekee tästä niin erinomaisen tuotannollisesti?
 
2. "Motor-Booty Affair". Kymmenien kuuntelukertojen jälkeen sekamelskan keskeltä paljastui lopulta erinomainen levy. Kyllä tätä oikeesti oppii ymmärtämään, vaikkei aluksi uskoisi. Toka raita on ehkä paras. Samaa huipputuotantoa kuin Funkadelicin "Uncle Jam Wants You" -levy. Levyn viimeinen raita on tuommoista disco/funk-taidetta. Nimiraidassa on hyvä bassoriffi. Kaikki raidat on hyviä ja niitä vois kehua erikseen, introraita tosin ehkä turhan pitkä. "Mothership Connectionin" tapaan erittäin vaihteleva ja loppuun asti harkittu levy.
 
Itselleni ei ole Mothership koskaan kovin hyvin auennut, mutta Motor Booty Affair upposi ekalla kuuntelukerralla, minulle ainakin P-Funkin helpoiten lähestyttävä levy.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=49&t=172465