Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tami
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Hei me perustetaan yritys! - Humppa-Urpot Ky
Aika:24.10.2008 13:43   (muokattu 24.10.2008 13:47)
Kaikilla on samat ongelmat:
1. Miten saan rahan liikkumaan laillisesti?
2. Miten saan rahan liikkumaan oikein?
 
Laillisella tarkoitan sitä, että viranomaiset on tyytyväisiä. Oikealla taas sitä, että rahaa ei valu sormien läpi kuluihin tai katoa muille ihmisille.
 
Osaisiko joku valaista onko näiden joukossa jotain varteenotettavia vaihtoehtoja? Ja miten siis rahaliikenne hoidetaan laillisesti ja oikein jos kyseessä on?

 
Jes!
Tämä puoli soittajan elämästä on oikeasti voimakkaasti hankalampi kuin pentatoonisen skaalan opettelu.
Eli kun tilanne on juurikin se, että "harrastaja Humppa-Urpot" - tyyppinen muualla töisssä käyvä porukka haluaa käydä näyttämässä lähikuppilassa närhet munat soittamalla paranoidia liian kovalla volyymillä.
Keikkoja voi olla 1 vuodessa tai sitten 2 kpl kuussa tai jotain muuta. Halu ei ole tienata elantoa vaan päästä soittamaan ja samalla kuitenkin täyttää nuo ylläluetellut pykälät => selvitä hengissä verottajan kanssa.
 
Toisessa vaakakupissa on tuo laillisuus + oikeudellisuus rahaliikenteessä ja toisessa keikkojen saaminen = on helppoa myydä keikkoja kun ravintolapuolelle ( eli siis tilaajalle) välittyy kuva, että tällä porukalla on rahahommat hienosti hoidettu. Viemällä baarimikolle suttuiset kopiot verokorteista ei tätä mielikuvaa edistä... vai toimiiko tuommoinenkin....
 
Pykäliä ja muita linkkiviidakoita täällä vilisee pilvin pimein, mutta uskon että 65% täällä taustalla lueskelevista kiinnostaa sama asia: Miten tuo käytännössä tehdään.
Eli jos joku "oikeasti" pystyisi heittämään esimerkkejä tyyliin "täytän keikkapaikan kanssa tämmösen lapun" - toimitan sen tilitoimistoon - lasken nämä jutut summasta - maksan muiden soittajien tilille" tai "Meitin orkka tekee raflan kanssa tämmösen sopimuksen. Rafla maksaa minun tilille ja minä jaan rahat sitten siitä eteenpäin tällä tavalla" jne jne.. Eli Suomeksi jos joku viitisisi tehdä muiden edestä homman valmiiksi ja me tullaan valmiiseen pöytään... No tuommoisesta mä voisin jo maksaakin (pikaviestillä yhteyttä Heh!)..
 
EDIT: Perhana tämä olikin FAQ: johon surffatessa kirjoitin.. Tsori!! Mutta asiasisältö ei kuitenkaan muutu...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=152017