Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lappis
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:10.02.2004 00:14
Laitetaan sit jatkoksi vaan....
 
"Lahtelainen Nowen liikkuu toisella demollaan 80-luvun deathin ja thrashin synkissä tunnelmissa. Levyllä kuullaan murinaa ja runttausta, mutta myös monipuolista musiikkia.
 
Nowenin suurin yksittäinen vaikuttaja lienee Death, ja onpa Cursed Or Blessed omistettukin Chuck Shuldinerin muistolle. Kuten odottaa sopii, on musiikki varsin teknistä. Tekniikan puutteeseen ei Nowenin suoritus todellakaan kaadu - demotuotannosta huolimatta soitto on puhdasta ja tarkkaa. Laulu tulee matalalta muristen, ei korkealta kirkuen, kuten nykyisessä melodeathissä on tapana. Laulumelodiat monotonisuudessaan toimivatkin lähinnä vain efektinä. Samalla herää kysymys laulun tarpeellisuudesta tämän tyyppisessä musiikissa, varsinkaan kun sanoista ei selvää saa.
 
Cursed Or Blessed esiintyy edukseen sävellyksen monipuolisuudella. Kymmenminuuttista nimikkoraitaa myöden kappaleet kantavat alusta loppuun ilman pientäkään väsymistä. Kiitos tästä kuuluu bändin vokalistin ja soolokitaristin tonttia hoitavalle Mikko Lappalaiselle, joka vastaa kaikkien biisien sävellyksestä ja sanoituksesta. Demon nauhoitusten jälkeen tuli tarve vaihtaa rumpalia, ja tälle tontille löytyi mies Maiden Hell -nimisestä Iron Maiden -tribuuttibändistä. Basistia lukuun ottamatta soittavatkin Nowenin kaikki jäsenet myös Maiden Hellissä. Kiinnostuksesta Maideniin kummunnevat Cursed Or Blessedillä kuultavat melodiset osiot, jotka entisestään monipuolistavat musiikkia.
 
Nowenin uudet webbisivut ovat kuuleman mukaan työn alla. Toivottavasti saamme kuulla bändiltä pikapuoliin myös uutta musiikkia. Vaikkei kyseessä kenties historian omaperäisin bändi olekaan, ei näin tinkimättömiä tuotoksia tule vastaan joka päivä.
 
Arvosana: 4/5 "
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903