Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aimotuska
Alue:Livetoiminta
Aihe:Mikserin ostajan ABC
Aika:25.02.2008 12:06   (muokattu 26.02.2008 07:29)
Jahah, tämmöisellekin kysymykselle on näköjään tarvetta...
 
K: Mikä tää mikseri oikeastaan on?

V: No se on sekoittaja. Mulineksi. Äipän yleiskone, johon kaadetut voit, sokurit, jauhot ja muut salaiset aineseokset saadaan jonkun makuiseksi pullataikinaksi.

Eli härveli, joka yhdistää useampaan kanavaan tulevan äänen yhteen (tai useampaan) lähtevään kanavaan. Eli jos sulla tulee mikseriin vaikkapas 10 laulajaa, ne saadaan lähtemään kaiuttimille päin esim. kahta (=stereo) tai yhtä (=mono) kanavaa myöten.

Ja jokaiseen kanavaan tulevaa ääntä voidaan kyseisen värkin avulla edelleen muokata siinä määrin kuin arvoisa äänitaiteilija haluaa.

Ilman mikseriä joka ikisellä orkesterin jäsenellä pitäis olla oma kajari. Tai jos aatellaan tallennettua mölyä, niin rokkibändin tallenne tuliskin kymmenellä ceedeellä; 1: Virppa-CD, 2: basari-CD, 3: 10" tomi-CD, 4: 12" tomi-CD, 5: 14" tomi-CD, 6: vasen överi-CD, 7: oikea-överi-CD, 8: basso-CD, 9: kitara-CD, 10: laulu-CD. Sitten sulla pitäis olla 10 soitinta ja joku akrobatiaalinen kyky pistää kaikki CD:t yhtäaikaa soimaan.

Mikserin avulla kaikki nämä yhdistetään yhdelle CD:lle ja asiakkaat on huomattavasti tyytyväisempiä, kuin em. vaihtoehdon mukaisella menettelyllä..
 
Lisää suomeksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mikseri
Lontooksi: http://www.soundcraft.com/palz.asp
 
Sekä hieman toisenlainen näkemys asiasta:
http://www.mikseri.net/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=115168