Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juntunen
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:28.01.2004 18:12
Laitanpas minäkin. Eli arvosteluja bändimme Dianin ensimmäisestä demosta.
 
"Tätä demoa on vaikea uskoa yhtyeen ensimmäiseksi. Vaikka ovathan yhtyeen jäsenet aikaisemminkin jotain pakertaneet.
Laulaja Janne Keränen vetää hyvin englanniksi ja kitaristi ja rummut pysyvät hyvin mukana, eivätkä aiheuta luutumista musiikissa. Ainoastaan basson tasainen bum-bum-bum-bum voisi olla hieman vaihtelevampaa, bum-bum-bum-bim:kin olisi ihan kiva.
Soiton varmuudesta ja laulun taitavuudesta on vaikea uskoa, että asialla on kaksikymppisiä miehiä. Laulu on komeaa ja selvästi artikuloitua, vaikka sitä voisikin tuotannolla vielä parantaa. Korkeammalta ja matalammalta voisi mennä useammin ja laulutapaa voisi vaihdella enemmän.
Yhtye tuo saatekirjeessään ilmi vaikeutensa nimetä samankaltaisia yhtyeitä. Voinen auttaa hieman: Faith No More. Jos Juiced kappaleessa ei ole FNM:N Evidenceä niin ei missään. Tässä näen yhtyeen suurimman kehittämisalueen. Jos demo-tasolla ollaan menossa johonkin suuntaan, niin on parempi mennä kunnolla. Kun on vielä varaa kokeilla, ei kannata jäädä keskitien yrittäjäksi. Lauluun lisää Pattonmaisia rap-tahteja ja basson varteen enemmän sykettä.
Vaikka Dian kuulostaa kovasti FNM:ltä, tuo se musiikkiinsa vaikutteita myös muualta. Balladimaisia piirteitä löytyy useammastakin kappaleesta, jopa ihan kaunis kitarasoolokin. Jos demolla ei vielä kannatakaan lähestyä levy-yhtiöitä, on se selvä voimannäyte. Yhtye osoittaa harvinaisen hyvää kykyä ja varmuutta soittamisessaan. Toivottavasti bändi jaksaa kehittyä ja jatkaa taivaltaan.
Arvosana: 4/5 "
 
- Letsmakesomenoise -
 
"Juicedin luotaantyöntävä intro ja funkosuudet onneksi väistyvät komean kertosäkeen tieltä ennen kuin yhtye palaa takaisin ontuvaan ja jo 80-luvulla loppuunkaluttuun tyhjään kikkailluun. Silti kappale loppuu tyystin kesken. Flow Of Hope on perusrockia puisevimmillaan altsurock-vivahteineen. Jatkossa rankemmat vaikutteet ottavat soundista ylivallan. Eli ainakin tähän korvapariin Dianin "monipuolisuus on pikemmin tyylin hakemista ja sekavuutta. Viisaasti yhtye panostaa kertosäkeiden lennokkuuteen, mutta eivät ne saisi olla koko kappaleen sisältö. Grungehtavasti kulkeva soitto toimii tyydyttävästi."
 
- Soundi 10/03 -
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903