Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juhani
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:28.01.2004 13:24
Tässä pari arvostelua bändiltämme Ihmeellinen äänilaite. Ensimmäisen arvostelun kohdalla bändimme oli ollut kasassa vasta noin puoli vuotta. Siihen nähden ihan hyvää kritiikkiä saatiin. Toinen arvostelu on yhteislevytuotokselta Ilta Nurmikolla, jonka teimme yhdessä parin bändin kanssa. Sekin oli arvostelultaan ihan ok. Tosin bändiämme ei siinä suoraan oikeastaan kommentoitu ellei sitten tuo Miljoonasateeseen vertaaminen, mutta en osaa sanoa viittaako se juuri meihin.
 
Ihmeellinen äänilaite - Neljä
 
Bändillä on hyvä haku omaperäiseen ja mielenkiintoiseen äänimaailmaan, mutta ideoita ei saada vielä ihan kehitettyä loppuun asti. Ekana tullut bändin nimibiisi kompastuu soundeihin ja muutamaan rytmilliseen ratkaisuun. Kakkosbiisin liianpitkän intron jälkeen, tulee melkeimpä toinen intro eikä kappale lähde käyntiin. Neljäs yli viisiminuuttinen teos sortuu monen sortin kikkailuun. Vain Herrat Merirosvot saa aivan puhtaat paperit ja se onkin todella vieho pala! Potentaalia kavereilla on, mutta pientä hiomista tarvitaan. Parhaassa kolmanneksessa.
 
Jukka Junttila, Soundi Joulukuu 1999, Demoefekti
www.soundi.fi
 
Ilta Nurmikolla - Kuningas Haava
 
Vuosisadan takaista teatterijulistetta muistuttava CD paljastuu antaumukselisen tarkastelun tuloksena digitaaliajan splitiksi, jolla esiintyvät yhtyeet Eläimen tarkoitus, Ihmeellinen äänilaite ja Se kauniimpi orkidea. Epäkaupallisen oloinen julkaisu on tuskin suunniteltu promootiotarkoituksiin. Pikemmin kahdeksa biisin levystä on yritetty muodostaa taiteellinen kokonaisuus järjestämällä kolmen eri kokoonpanon biisit koko puolen tunnin kestoa palvelevaan järjestykseen.
 
Bändikohtaista lokerointia kartteleva ratkaisu on hyvä ja omaperäinen. Onnistumisen takeena on se, että katras on veistetty pitkälti yhdestä puusta: levyllä on tunnelmoivaa suomenkielistä rockia, jolle on vaikea löytää suoria vertailukohtia. Vaikutteita toki on imetty: Se kauniimpi orkidea liippaa Tylsä mies -kappaleessaan läheltä Röyhkää ja Eläimen tarkoitus soveltaa Kuninkaassa Tommi Liimatan tapaa rytmittää tekstiä. Vivahtaapa jossain Miljoonasadekin.
 
Ilta nurmikolla jää kokolailla kuriositeetinomaiseksi levyksi, sillä bändit eivät tarjoa kuulijalle mitään erityisen mieleenjäävää. Lähinä vaikuttaa siltä kuin orkesterit soittelisivat toisilleen. Sisäänpäinkääntyneessa tunnelmassa on kuitenkin jotakin hyvin viehkeää
 
Ari Väntänen, SUE Elokuu 2002
www.suezine.fi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903