Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:stnprkl
Alue:Livetoiminta
Aihe:Monitoroinnista
Aika:19.06.2007 13:07
Vois kuvitella et solistihahmot nimenomaan vois hyötyä tosta. Riippuu tietty minkälaista metakkaa lavalla muuten ylipäätään on.
 
Ite diggaan taustalaulavana rumpalistina sitä, et bassokamat on metriä perseen takana, nurkkaan leadilaulua ja omaa plus ehkä joskus komppiskebaa jos se on tosi kaukana. Kaikki muu on jotenki ihan turhaa. Bändissä siis runpu, basso, 2 x gtr ja 2 x laulu.

 
No siis kuten sanottu toi monitorointi on hyvin usein myös henkimaailman asioita. Varsinkin kun mennään tohon IEM osastoon.
 
Muutama vuosi sitten tein erästäkin nykyisin maailmanmaineeseen yltänyttä orkkaa jossa muut paitsi kitaristi oli napeissa. Silti solistille rahdattiin aina kulma ja sieltä sitä laulua nappien lisäksi. Kitaristi joka siis ei ollut napeista veteli sit taas ilman mitn. Muutama kuukaus mentiin tolleen ja sit vaihdoin sen kulman sidefilleiks joka osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, nykyisellään jätkillä ei ole yhtään kaiutinta lavalla.
 
Ton Tom Jones homman kun Locrian mainitsi niin siinä sillä tyypillä on kela asioista miten niiden pitää mennä ja se toimii sillä, mutta kuten Pitk sanoi niin ei se välttämättä tuo autuutta laittaa kaikkea lavalle. Näitä asioita pitää oikeesti vähän miettiä ennen kun lähtee toteuttamaan ettei vaan aja itteensä pidemmälle suohon, heti kun tulee lavalle enemmän äänilähteitä niin vaara et homma menee pelkäks kakofoniaks kasvaa koko ajan puhumattakaan kulkuaikaeroista, vaihevasteesta tai kuun asennoista.
 
Nykyisellä päätyönantajalla, trio siis jossa kaikki laulaa, eturivi vetelee kulmilla ja rumpali napeilla. Mulla on molemmille eturivin jätkille kolme kulmaa kahteen ryhmään eli yhteensä kuusi pönttöä neljään ryhmään. Tämä ei tarkoita sitä että ajaisin laulua kaikista vaan tässä tapauksessa haetaan sitä erottelevuutta mistä Pitk puhui jo ensimmäisessä kirjoituksessa. Eli ajan sinne sivuun bändimiksausta eli rumpuja, bassoa ja kitaraa yms. ja siitä edestä pelkästään jampan omaa laulua. Tässä on selkeä etu siinä että kun se laulu tulee eri suunnasta ja eri päätteen takaan kuin bassari tai kitara nii eivät asiat sotkeennu niin pahasti ja soundi pysyy selkeänä.
 
Mutta tosiaan kun näitä ratkaisuja lähtee tekemään ois tavallaan hyvä olla tietoa aiheesta eikä mutua puhumattakaan yhteisitä saunailloista orkan kanssa. Jos ihan fiiliksellä lähtee laittamaan niin silloin turvallisinta on antaa joka popparille yksi pönttö/IEM ja laittaa siitä yhdestä ryhmästä asiat mitä seppä haluaa.
 
Tämmöttii tällä kertaa
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=149113