Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Joonas
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Palvelus varusmiessoittokunnassa
Aika:14.03.2007 19:58   (muokattu 14.03.2007 20:00)
Eli kun ensi syksy ja kutsunnat koittavat, pitäisi olla ideoita siitä, missä palveluksen suoritan. Itseäni kiinnostaisi palvella varusmiessoittokunnassa Lahdessa, eli onko kenelläkään kokemuksia tai kuultuja tarinoita k.o. paikasta?
 
Ite oon soittanut kitaraa kohta 8 vuotta, mutta musiikin teoriaa ja ei ole kauhean vakavasti tullut opiskeltua. Osaan kuitenkin mielestäni vähintäänkin kohtuullisesti soinnut, melodian soittamisen sekä sooloilun. Nuoteista soittaminen hieman takkuaa, onnistuu helpommin korvakuulolta, ja tietysti parhaiten, jos olen sekä kuullut kappaleen että näen nuotit. Kysymys kuuluukin, osaako kukaan sanoa pääsymahdollisuuksista kyseiseen paikkaan? Paljonko on ollut hakijoita? Tänä vuonna sisään otetaan 70 varusmiestä.. Eli veikkaan hankalaksi paikaksi. Tuskin kitaristeja kovin montaa sisään otetaankaan. Onnistuu minulta toki myös basson sekä rumpujen soitto, tosin vielä vähemmän ammattitaitoisesti.
 
Jos joku osaisi sanoa edes jotain, mil.fi:stä ei suuremmin ollut apua! Kiitti etukäteen.

 
Tästä on jauhettu muuten muutamaan kertaan, itse pähkäilin samaa vuonna 2002. En tosin sitten koskaan mennyt sinne, mutta voin nyt muutaman tekemäni haastattelun ja aikoinaan lukemieni viestien perusteella vastailla jotain. Viisaammat puuttukoon mahdollisiin epäkohtiin.
 
Pääsymahdollisuudet varusmiessoittokuntaan vaihtelevat vuodesta toiseen, koska siellä on aina eri hakijat. Yleensä puhallinsoittajien ja rumpaleiden on esimerkiksi kitaristeja helpompi päästä sisään, kitara kun ei yleensäottaen marssimusiikkiin kuulu. Soittokunnassa on aina yksi tai useampi "humppapumppu" eli viihdeorkesteri, joka kiertä sitten vähän erilaisissa hommissa.
 
Mutta vaikka kitaristi oletkin, saatat sisään päästä ihan mainiosti, jos osoitat hyvää rytmitajua ja "sotilashenkeä". Todennköisesti sulle läntätään jokin muu soitin kouraan ainakin satunnaisesti, mutta kitaran soittoa saat treenata vapaa-ajallasi enemmn kuin muissa yksiköissä palvelevat, ainakin näin uskoisin.
 
Katso vielä vanha ja ei-niin-hyvä artikkelini, joka löytyy intterwepistä osoitteesta:
http://www.uta.fi/laitokset/mustut/sotilasmusiikki.pdf
 
mil.fi on muuten sikäli synkkä sivusto, ettei sieltä löydy juurikaan käytännöllistä informaatiota. oman varusmiespalvelukseni aikana buukkasimme jo vmtk.fi -urlin varusiestoimikuntien käyttöön, mutta puolustusvoimat eivät jostain syystä hankkeessamme meitä tukeneet, ja käytännössä jo valmiit sivut ajettiin alas... Ois ehkä pitänyt kysyä ennen kuin toimimme ;)
 
Mut mä sanoisin näin, että eihän siinä mitään menetä, jos sinne hakee vaikkei pääsiskään sisään. Tuleepahan ainakin treenattua, mikä ei koskaan ole huono asia tai turhaa. Eli hakupaperit menemään ja "sorvin ääreen". Ota rennosti turhia höntyilemättä, mutta sotilaallisesti leuka pystyssä ja täysin sydämin.
 
EDIT: aamukampa.net saattaa tarjota jotain infoa.
 
Isänmaan toivo, joka suoritti varusmiespalveluksen toimistossaan istuen,
 
Joonas.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=144505