Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sormunen
Alue:Livetoiminta
Aihe:Rakennetaanpas bändille valoshow.
Aika:04.12.2003 23:22

No vaikka miksaajan viereen. Helpoin tietysti olisi jos olisi tai voisitte rakentaa valokaukokaapelin jolloin riittäisi yksi kaapeli ohjaimelta lavalle.

 
Joo niin mäkin ajattelin sun alkuperäisestä selostuksesta. Sähän kirjoitit, että
 
Hankkikaa 4 kanavainen valo-ohjain jossa on himmentimet itsessään, semmonen 2 unitia vievä JB Systems, Eurolite tms. Niistä löytyy ohjelmat, full flashit tap synckit ym. tarvittava ja niitä on helppo käyttää.
 
Puuttumatta nyt siihen, että en oo koskaan kuullutkaan tarvittavista ohjelmista ja että en tiedä, mitä ovat full flashit ja tap synckit, pari kommenttia:
 
(1) mitä järkeä on hommata laite, joka on siinä ja vain siinä? Jos tämä siis on himmennin-ohjainpaketti? Mites sitten, kun pitäisi laajentaa? Uudet ostokset. Siis: ostakaa aina himmentimet erikseen, koska niissä on aina siemen isompaan. Himmentimiä tarvitaan aina.
 
(2) olit viemässä himmennintä keikkamestan keskelle, yleisön sekaan? Eli koko valojen sähköjärjestelmä olisi siellä? Eli sinne menisi yleisön seassa kahdeksan pitkää schukoa ja 3x16A touvi (koska semmosta tässä kaivataan).
Sillä kai ne himmenninkanavat sentään ovat vähintään 5A kanavia?
Vierastan ajatusta kyllä tavattomasti.
 
(3) vielä niistä schukoletkujen viennistä. Entäpä kun ensimmäinen hutikkainen teini saa päähänsä tempaista siitä? Silloin jompikumpi standi on nurin.
 
Jälkimmisessä viestissä sitten kyllä puhuit kaukokaapelista, mutta sehän tarvitaan vasta, jos himmentimet ja tiski ovat erillislaitteita. Jos siis ymmärsin oikein, niin ei tässä ole?
 
Ps. No okei, diskotermejähän noi "full flashit" ja "tarvittavat ohjelmat" ovat, mutta ei niillä valojen teon kanssa ole niin mitään tekemistä. Kevyttä diskokamaahan nää molemmat mainitsemasi puulaakitkin tekevät. Kun puhutaan esityskäytöstä, neuvoisin pysymään niistä perusratkaisuina erossa. Niissä on aina liikaa ja samaan aikaan liian vähän samassa kuoressa.
 
Kun perusratkaisu on kunnossa, ovat sitten kaikki efektit jees, kun tietää mitä tekee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=42122