Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:isojussi
Alue:Puhaltimet
Aihe:Vaskiskoittajan pieni kriisiopas part 1
Aika:27.11.2006 14:36
Tuli mieleen että miksi tuota päristelyä ilman suukappaletta? Mää oon viime vuosina ollut hyvin kielteinen kyseistä hommaa kohtaa joten olisi kiva kuulla mitä hyötyä siitä voisi olla. Oman näkemyksen mukaan johtaa huulten kiristymiseen ja sisäänpäinkääntymiseen eikä sitten mihinkään muuhun...
 
Ymmäärän hyvin sun kantas ja vielä hyvin perustelitkin. Tarvii pohtia asiaa. Sehän on kait kokolailla täysin puhdas voimatreeni??? Rissasen Antti sanoi, että sitä ei saa missään nimessä tehdä liikaa. Kuuluu mm. tohon Lierin systeemiin. Tästä asiasta on todella suuretkin staraopet eri mieltä. Esim. se Christian Lindbergin ope oli sitä mieltä, että ei edes sukappaleella tulisi soittaa, kun taas ymmärtääkseni varsinkin "kevyemmän" osaston jenkkigurut on huulillapärryyttelyn kantaa.
 
En noita harjoituksia tunne nimiltä, tuli mieleen että jos tuo norsuha(r)joitus on jonkinlainen fortissimomeininki
 
Norsutreeri lyhykäisesti: Soitetaan alkaen suuren oktaavin Bb:stä duuriasteikon 5 ensimmäistä ääntä ja takaisin ynnä kolmisointu ja takaisin (siis Bb,C,D,Eb,F,Eb,D,C,Bb,D,F,D,Bb) 8 sekuntia pitkinä ääninä (eli 8 iskua, tempo = 60) näin soitetaan kvinttiympyrä kiertäen, lopuksi taas Bb:stä. Kaikki mahdollisimman alhaalta, ilman kvarttivenaa, ei mitenkään kovaa, (mf/mp??) tärkeää on hyvä fokus ja saundi. Juutilaiselta tän oon oppinu, hän kuulemma Lampiselta.
 
niin miksi ennen flexibilityjä? Flexibilitytreenit on ehdottomasti tärkeintä osa-aluetta vaskitreenissä, ja niillä säädetään huulet kohdalleen ja niitä täytyy tehdä hitaasti, ennen niitä ei kannattaisi soitella hirveän kovvoo.
 
Kiitos! Tällaista kommentointia kaipasin. Tosin kun asiaa kyselin oli esim juutilaisen Petrin mielipide se, että harjoitusjärjestys kovin henkilökohtainen juttu. Tuota sun aiemminmainiytsemaa tauotusta sekin painotti kovasti.
 
Sviddu, tuntuu vaan, että sen verran kovaa mennään nyt koko ajan, että treenaaminan jää viä haaveeks. Prklprklprklprklprkl.....

Oma:
 
Jep. Siksi on tärkeää treenata huolella ja ajatuksella koska soittaessa tekniikan säätämiseen ei jää aina hirveästi aikaa, mitä nyt pientä hienosäätöä voi tehdä.

 
Aamen!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=131684