Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Schnowotski
Alue:Klassinen
Aihe:Jelppikerho (kysymykset tänne!!)
Aika:13.10.2006 00:17
Lukion (ja miksei yläasteenkin) musiikinkirjat ovat loppujen lopuksi aikas mainioita ton tiiviytensä suhteen, sieltä löytyy kuuntelunäytelistojakin. Ainakin Opus, Amadeus ja Musiikin aika ovat hyviä. Kirjastoista kannattaa kattella myös ennen 1990-lukua käytettyjä musiikinkirjoja, oli silloin nimittäin lukion opetussuunnitelma aika paljon vaativampi taidemusiikin tuntemuksen suhteen. Silloin oli nuottikirjat ja "tietokirjat" musiikissa erikseen. Just löysin kirpputorilta yhden hyvin kattavan oppikirjan, päivitän tän postin kun pääsen töistä kotiin ja nään sen kirjan nimen :)
 
edit: viva la musica.

 
Keps, kiits. Huomenna käynen tietopaketin lainaamassa. Hyvä huomio tosiaan, että koulukirjoista löytyy tietoa. Jotenkin minulla tuo ei tullut mieleen, mutta nyt muistin, että onhan minulla(kin) lukion musiikinkirja. Siinä tosin on asia vähän liian tiiviinä. Tiedustelureissulla löysin jonkin kaksiosaisen "musiikinhistoria" -nimisen sarjan, mutta ultimaattisen laiskuuteni vuoksi taidan ennemmin lukea vähän kuin paljon.
 
Kirjoista puheen ollen, onko kukaan tätä lukevista lukenut W.Kolnederin "Anton Webern: an introduction to his Works" -kirjaa? Siitä ei tunnu löytyvän mitään tietoa mistään. Voiko se olla parempi kuin Moldenhaurin samaa aihetta käsittelevä "A chronicle...", joka kuitenkin useissa artikkeleissa lähdeviitteeksi mainitaan. Heräsipä taas kirja-gas. Ää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=132231