Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aimotuska
Alue:Livetoiminta
Aihe:Livebändin valaisu
Aika:14.09.2006 23:04   (muokattu 14.09.2006 23:08)
Kolmisatawattisia par´eja on Suomessa toki paljon ja mikäettei, onhan ne valoja. Tosiasia kuitenkin on, että niiden kanssa ei voi käyttää filttereitä. Ehkä joku 156 tai jotkut amberit voivat toimia, mutta eivät nekään enää näytä siltä, mikä on tarkoitus. Sen sijaan blancoina ne voivat toimia oikein hyvinkin juuri saman ominaisuden takia, miksi niissä ei voi käyttää filsaa eli voi ikäänkuin pelata värilämpötilalla ja sillai sävyillä
 
Nyt meinaa taas mopo keulia vähän liikaa. Niellään pikkasen sitä ammattiylpeyttä, joka sinällään on kyllä hyvä asia, mutta ei auta nyt kun tehdään ketjua, joka tarjoaa jokaiselle jotain.
 
Nimittäin tommosilla 300W PAReilla mekin tehtiin hommia melko paljon ja niissä oli filtterit ja kaikki. Hyvin toimi, kun tosiaankaan kyse ei oo mistään isoista liitereistä. Juu-u, onhan se himmeämpää menoa kuin kilowatin pareilla tai MSD-polttimoilla, mutta se riittää erittäinkin hyvin.
 
Homma alkaa kusta aika pian kun jengi kantaa kilowattista PARia sisään laatikkokaupalla ja vaksi toteaa, että meillä on valolle vaan yks 16A schuko ja siitä samasta otetaan virta jo yhdelle pakastimelle, riittääks se?
 
Jos tehdään valoja, niin unohdetaan nuo Stairvillet sun muut diskolelut.
 
Jos tehdään pro-valoja niin sitten ne unohdetaan. Se on selvä. Mutta ihan oikeasti tuo mun ehdottama kuppanen lattialle aseteltava "värinvaihtaja" vois aivan hyvin sopia alkutaipaleelle. Mä en itse laittais semmosta mistään hinnasta, koska se on aivan liian rajoitettu. Mutta yhtenä halpana vaihtoehtona aivan varmasti käyttökelpoinen, jos ei tarvi sen kummempaa. Usko pois, tuolla maailmalla on vaikka minkänäköistä räpsytintä (ja räpsyttelijää) jotka nähdessään ammatti-ihminen kieriskelee tuskissaan. Yleisö tykkää silti, meininki on vähintäänkin jees ja lisää keikkaa pukkaa.
 
Sen sijaan kannattaa tutustua ETC:n Source Four Par - ja Parnell -heittimiin. Ne ovat 575 wattisia, erittäin kirkkaita myös himmennettäessä, joten värit näkyvät puhtaina. Lisäksi parnellissa on hiukan "optiikkaakin".
 
Joo. Siis näitähän lähdetään kattoon vasta setti numero 4 tai 5 eteenpäin. Nuo 0-3 systeemit on tarkoitettu nimenomaan siihen hommaan, mistä omilla/bändin rahoilla hommia pyörittelevät väistämättä lähtevät liikkeelle. Taustakoulutukseen ei kuulu minkään maailman valo- tai ääniopinnot ja valovehkeet on vain osa shöytä, jota pyöritetään enemmän tai vähemmän omilla voimilla. Jotain monen sadan kappalehintaan myytäviä fresuja on ihan turha alkaa kauppaamaan ekaa valosettiä hommaavalle.
 
Joku suositteli Euroliten Manfrotto -kopioita. Kuitenkin asia on niin, että standi on viimeinen, missä kannattaa säästää. Eli ei kopioita eikä rimpuloita vaan tarpeeksi jykeviä ja painavia standeja. Manfrotto tai Powerdrive ovat silloin oikeita merkkejä.
 
Hyvin toimii edelleen etupesun telineinä. Jos nyt saisin valita, niin en laittais niitä, koska ne on tosiaankin rimpuloita. Ronskimmalla otteella varustettu kaveri väänsi yhdestä telineestä kierteet paskaksi, mutta se pitää vaan tiedostaa noiden kanssa. Mietitään, miten paljon ollaan valmiita satsaamaan ja tarvitaanko vehkeiltä oikeasti parasta kestävyyttä, mitä maailmalla on tarjota, vai pystytäänkö tekeen hommia vähän vaatimattomammallakin setillä.
 
Kyse ei oo vastaavasta hommasta kuin äänipuolen behringer-juupas-eipäs- keskustelut, vaan siitä, mitä mä yritän toitottaa joka suuntaan: hommataan kamaa siitä välimaastosta. Ei halvinta mahdollista, eikä myöskään kalleinta mahdollista. Ei hommata ensimmäiseksi equksi Klarkkia, eikä myöskään jotain 2x15 behringeriä, vaan vaikka joku DBX. Älkääkä jaksako pistää nörttilaseja silmille ja alkaa narista, että joopajoo, mulla on joku fscking DBX:n viistoista-alueinen ja se on paska. Menkää kattoon vaikka Conania, se tulee ny.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=132576