Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Marzi
Alue:Livetoiminta
Aihe:Livebändin valaisu
Aika:14.09.2006 13:36   (muokattu 14.09.2006 13:42)
HUOM ekassa viestissä oli vasta_ehdotus_ rungoksi. Vasta, kun tuo runko on järkevä, lähdetään tekemään siitä kattavampaa opasta! Ehdottakaa lisää settejä tai vaikka erilaista runkoa, katsotaan mitä tulee.
 
Mutta onko se niin kiveen hakattua, että tässä järjestyksessä ja näitä rojuja hommataan? Vai voisko olla jotain muita kekseliäitä/pervoja ratkaisuja?
 
Se on mun makuun vähän oma juttunsa, toi ratkaisujen kyhääminen. Se on enemmänkin sitten valotaiteilijan harteilla, että millä haluaa homman hoitaa.
 
En hae tässä sitä, vaan sitä, kun vähän väliä kysellään kaikenlaisista seteistä. Ensin pitäs tietää, millä pelisäännöillä toimitaan, noin perustasolla. Jos tuohon saatais silleen, että olis joka setille kalusto, kytkentäohje ja käyttöohje. Voidaan liittää juttuun, esim ajoon liittyviä hommia, vaikka sitten esimerkein elävästä elämästä.
 
Ensimmäisissä esimerkeissä sähköasiaa ja dmx-perusasiaa, isompaan tiskiin siirryttäessä vaikka ohjelmoinnista sananen. Silleen, että jutun pohjalta osaisi hahmottaa, että mitä kaikkea minkäkin kokoisen setin kytkemiseen ja käyttämiseen tarvitsee. (äklkääkä lanatko tätä pätkää ja viisastelko, että ammattilainen :D)
 
Eli voisko Marzin tekemän kalustolistan lisäksi joka setillä (ainakin sarjassa 1-5) olla joku suuntaa-antava budjetti?
 
Ilman muuta voisi olla.
 
Toi mun kalustolista oli vaan ehdotus. Jos jollain on järkevämpi idea jakaa homma pikkuseteistä isoja kohti, niin kertokaa ihmeessä.
 
Ja noi isoimmat ei mun mielestä tarvi olla mitään yksityiskohtaisia selostuksia kaikesta, vaan, sanotaanko, että Tavastialuokan kattaus on se isoin, mikä puidaan huolella läpi. Silleen oikeasti, että miten se on kytketty(tai voisi olla) jaettu dmx-universeihin, himmentimet, heittimet...ym. Ei tuota ole mitenkään mahdoton selittää.
 
Noi megahommat olis vaan antamaan perspektiiviä ja ehkä ideoita näihin pienempiin. Hyväksihavaittuja juttuja, joita voi siirtää omiin juttuihin jos tahtoo.
 
Valotiskin ohjelmointi-ketju tms. vois käsittää noi yleisimpien tiskien hommat osastolla käynnistys-patch-palettien teko-cuen teko-cuen asetukset. Ei oo mahdottomuus selittää myöskään. Kyse ei ole salatieteestä vaikka siltä kuulostaakin. :D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=132576