Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Mikkiäänestys
Aika:05.10.2003 23:02
Onko näissä mitään järkeä? Ääniteltiin tänään koulumme uudella studiolla tällaisilla mikkivalinnoilla:
 
Ihan ammattilaisvalintoja. Selkeitä poproksoundeja saa tuolla kattauksella.
 
EDIT: Jos ylläolevaan mikkivalikoimaan pitäis jotain lisätä, niin mitä? MD421? Neumanneihin ei välttämättä ole varaa eikä tarvettakaan, noilla AKG:illä pärjää varmaan ihan hyvin.
 
Joo, paitsi että välillä se c414 ei sitten ookaan hyvä, vaan joku dynaaminen toimiikin paremmin. Eli kannattaa vaihtaa mikkiä biisin mukaan heti jos ei toimi; kun se toimii se on oikein vaikka soundi olis kuinka huono;-)
 
Entäs mikä noista olisi hyvä valinta ambienssimikiksi rummuille esim. keskelle huonetta sijoitettuna, jos haluaa vähän setin kokonaisääntä lisättäväksi mausteeksi? Vai pitäisikö ihan stereoparilla ottaa?
 
Ei kun monomikillä (IMHO stereo ei ollutkaan kovin suurta edistystä). SM57 suoraan setin eteen, sen verran sivuun että virvelikin näkyy, etäisyys alle 2 metriä. Tuo on rok. Jos taas haluaa enemmän pop, niin mikit kauemmas ja vaikka NT4 tai NT5 kokeiluun. Tai C414. Tai ihan mikä vaan - se on tilasta kiinni: millainen tilan sointi on, sellainen pitää saada talteen ja sitä varten tarvitaan mikki joka joko toistaa sen tai muuttaa sen muuksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=39967