Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aki
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Elektroniikan jelppikerho
Aika:01.05.2006 11:56
Hyvä palsta.
 
miten vaiheen kääntö vaikuttaa soundeihin verrattuna passiivimikkeihin?
Vaiheen kääntö vaikuttaa vain jos kaksi mikkiä on käytössä samaan aikaan, joista toisen vaihe on käännetty. Aktiivimikeillä ongelman tekee se, että pariston miinusnapa on EMG:issä samalla signaalin maa. Tällöin vastavaihesoundia ei voi saada. Eikä rinnan/sarjaan-kytkentöjä kakskelasille, eikä sarjaankytkentöjä yksikelaisille.

onko tuosta vaiheen käännöstä samaa soundillista vaikutusta aktiivimikin kanssa, kuin olisi passiivimikille?
Eli vaikutus olisi samanlainen, mutta koska lähtösoundi on erilainen, olisi myös lopputulos erilainen.

jos olisi puolitettava aktiivihumppari, niin voisiko olettaa samat johtopäätökset vaiheenkäännöstä, kun se on puolitettuna.
En tiedä ymmärsinkö, mutta vaiheenkääntö on aivan eri asia kuin puolitus. Vaiheenkäännöllä saavutettu vastavaihesoundi on semmonen ohuenohut hapankorppusoundi, kun puolitettuna soundi on yksikelaisen mikrofonin tyylinen.
Mutta puolitettujen mikkien vastavaihesoundissa tapahtuu tietty sama vastavaihe-efekti, mutta edelleen, lähtösoundin muuttuessa lopputuloskin muuttuu.
 
Nyt sitten pitäisi saada tone toiminto kokonaan pois ja toisessa asennossa toimimaan mikki humpparina ja toisessa yksikelaisena. Sietten kiertamällä pitäisi vielä pystyä säätämään tallamikin vaiheisuutta.
Tuo ei ole mahdollista. Sen sijaan, potikkaa pyörittämällä voit saada portaattoman säädön yksikelaiseksi, ja potikkaa nostamalla sen vaiheen vaihtamisen. Piirrän tästä kytkiksen aamupalan jälkeen. Mutta jätän sen muillekin nähtäväksi... :o)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=121966