Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:paavi
Alue:Keikkapaikat
Aihe:Ravintola Ida (Helsinki)
Aika:30.03.2006 10:46
Kohtalaiset fiilikset jäi paikasta. Ihan viihtyisä livepaikka, kunhan vain saa sen oman yleisön paikan päälle. Sellasen 50-100 musiikista kiinnostunutta ihmistä kun saa paikalle, niin fiilis alkaa olla jo ihan hyvä. Enemmänkin mahtuu. Parhaimmillaan kuulemma ollut parisataa ihmistä ja ihan infernaalinen tunnelma.
 
Vieressä on opiskelija-asuntola, joten potentiaalista porukkaa löytyy. Kannattaa levittää sinne lähimaastoon julisteita.
 
Itse en hoitanut meidän keikkaa, mutta kuulemma rahat kyllä saatiin (en tiedä, kuinka nopeasti). Yksi paikan pitäjistä (omistaja?) tuntui tietävän musakuvioista paljon ja innostuneesti kertoi muutama päivää ennen keikkaamme käytännön asioista ja paikan toimintatavoista, lavasta, tekniikasta jne. Itsekin soittaa kai bändissä. VALITETTAVASTI tämä sama kaveri ei sitten ollut itse keikkailtana paikalla vaan ravintolaa pyöritti pari tummempaa kaveria. Toimintaa baaritiskin takana ei ole syytä moittia, mutta mitään ei tehty itse livetapahtuman eteen. Kaiken sen aiempien iltojen hehkutuksen jälkeen tuli vähän kusetettu olo.
 
Aluksi näytettiin lavan paikka ja siihen se sitten jäikin. Meille oli luvattu valot ja savu, mutta niitä ei vaivauduttu käyttämään vaikka kauniisti pyydettiin. Diskovalot olisi pitänyt kääntää käsin tikkaiden kanssa ja tätä ei suostuttu tekemään. Lava on varsin ankea ja pimeä ilman kunnon valoja. Savukone oli paikalla, mutta se säästettiin lähinnä loppuillan diskomeininkiin, jossa tietenkään kukaan ei ollut messissä. Suurin osa ihmisistä oli tietenkin tullut kuuntelemaan livemusiikkia ja koska paikalla oli 3 bändiä, livemeininki jatkui luonnollisesti myöhään yöhön.
 
Akustiikasta: Lava on oikeastaan isohko kabinetti, jonka pintamateriaalit ja huonekalut syövät tehokkaasti ääntä. Lavasoundin saa halutessa hyväksi, mutta se soundi jääkin sinne lavalle. Tämän vuoksi PA:n on syytä olla tehokas ja rummutkin kannattaa ehdottomasti mikittää muutamalla mikillä! (jos siis puhutaan rock-musiikista)
 
Tämän olisi voinut kirjoittaa lyhyemminkin, mutta antaa olla. :) Tiivistettynä siis ok livepaikka, jos näkee itse paljon vaivaa illan eteen: Homma tehokkaan PA:n, varmistaa ravintolalta valot ja savun, tuo sen yleisön paikalle tavalla tai toisella.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=45&t=116123