Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:piude
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:23.02.2006 18:41
tällainen mukavan positiivinen arvio saatiin noise.fi:stä (4/5):
 
"Kurki - Sumu On Ystäväni (Promo)
 
Pirkanmaalainen Kurki jätti alkuperäisestä nimestään pois sen ensimmäisen sanan ”Paha”, eikä päätöstä voi ainakaan pahalla kritisoida. Kummeli-huumorissa ei ole vikaa, mutta koska asialla ei ole mitään tekemistä Kurjen musiikin kanssa, on hyvä ettei väärinkäsityksiä luoda tieten tahtoen.
 
Yhtye esittelee itsensä 1970-luvun progressiivisesta musiikista ja post-rockista vaikutteensa ammentavana. Levyllä on kyllä - sanotaanko - mukava progressiivinen ilme, mutta post-rockin piirteitä en kuule. Kurki on pikemmin omalta itseltään kuulostava bändi, joka pystyy myös pitkälti omia visioitaan toteuttamaan. Rockin rajoja rikotaan myös monipuolisella soitinvalikoimalla: demolla kuullaan djembeä, munniharppua, sadeputkea, marakassia, mandoliinia, ebow'ta, saksofonia ja pärrää.
 
Laulaja Kaiti Kinkin viettelevä ääni piirtyy selkeimmin esille Kurjen äänimaisemasta. Yhtyeen soitossa on ajoittain painostavaakin raskautta, minkä päälle Kaitin ääni tuo juuri sopivaa kontrastia. Naisääni progressiivisessa, suomeksi laulavassa yhtyeessä tuo mieleeni Tuvalun, ja kieltämättä Kurki voisi olla urbaanin Tuvalun maanläheinen serkku.
 
Demon kahdella kappaleella on yhteiskestoa noin 14 minuuttia, joten askeleet kappaleiden sisällä ovat verkkaisia, mietiskeleviä. Ensimmäinen Jos vain uneen laukeaa pitkään instrumentaalinostatukseen, josta alkaa Sumu on ystäväni kauniilla, yllättävän vahvasti CMX:n 2000-luvun tuotannon mieleentuovalla introllaan. Siitä kappale jatkaa levyn sisäkannen utuista akvarellia muistuttaviin maisemiin. Jos tämä olisi autoilumusiikkia, pitäisi autoilua harrastaa keskikesän yössä.
 
Kurki osaa jo esitellä ideoitaan vakuuttavasti ja mielenkiintoisesti. Vielä kuitenkin kaipaisin kappaleisiin perustellumpaa sisältöä; nyt tuntuu kuin yhtye näyttäisi osaavansa ajaa ilman käsiä. Joka tapauksessa, Sumu on ystäväni on jo ylpeä julkaisu."
 
nettisivuilla on lisää -> http://www.suhina.net/kurki
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903