Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pitk
Alue:Livetoiminta
Aihe:Mikserin ostajan ABC
Aika:26.01.2006 16:04   (muokattu 05.11.2006 19:10)
Mieti, mitä tarvitse ja hanki vähän isompi.
 
Eli input kanavien, alaryhmien (Sub group), apulähtöjen (aux) jne määrä. Jos pulpetti on heti kättelyssä joka piippua myöten varattu, on hommaa hankala laajentaa. Myös jos yksi kanava tippuu, ei tarjolla ole varakanavaa. Sama koskee tietenkin auxeja.
 
Osta niin hyvä kuin perse kestää. Tähän liittyy oleellisesti käyttömäärä, budjetti ja kuka riemun maksaa. Jos käytät mikseriä treenikämpällä kavereiden kanssa kerran viikossa, etkä kuljeta sitä minnekään, et tarvitse kovin kaksista laitetta. Jos keikkamäärä on 100+ vuodessa, on syytä hankkia luotettava sotasika, joka kestää tuulen, tuisku, turon ja taunon. Ja kunnon case siinä kohdassa viimeistään.
 
Merkeistä täällä onkin keskusteltu, oma mielipiteeni on, että mieluummin käytetty merkkilaite kuin uusi halpis. Halpis näyttää paperilla hyvältä, mutta luotettavuuden kanssa on usein niin ja näin. Merkkilaite supattaa ja on huollettavissa.
 
Sisäinen efekti on kiva, jos tarvitsee vähän lauluun kaikua. Usein sisäiset prosessorit ovat valitettavan huonolaatuisia, eikä editointimahdollisuuksia juuri ole tai ne pitää tehdä jollain softakontrollerilla, kuten A&H: MixWizardissa (jossa kaiut itseasiassa muuttuivat siedettäviksi, kun leikkasi yläpäätä pois). Laulukamameiningissä ja pikkukeikoilla menettelee, isommissa hommissa voi unohtaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=115168