Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pitk
Alue:Livetoiminta
Aihe:Kaiuttimen ostajan ABC
Aika:26.01.2006 15:53   (muokattu 26.01.2006 15:54)
Mieti, mihin tarvitset kaiutinta ja kuinka paljon.
 
Tarkoituksena soittaa akustista kitaraa pitserian nurkassa ja saada laulu kuulumaan: Pärjäät mahtavasti jollain tikun nokkaan laitettavalla aktiivipömpelillä. Tällaisessa kaiuttimessa saattaa olla jopa pieni mikseri ja välttävä kaiku valmiina. Mahtuu henkilöautoon. Teholuokka 150W-300W piisaa. Näitä saa eri valmistajilta varsin kohtuullisella hinnalla.
 
Bändikäyttö treenikämpällä ja pikkukeikoilla: Edellämainitun isoveli, teholuokka 300W-500W menettelee jo vähän kovempaakin soittavan bändin laulutarpeeseen. Jos kamoihin pitää kytkeä myös massiiviset koskettimet, basso, basari jne, niin vähintään sitten erilliset botnet kaveriksi.
 
Edelämainitut voivat tietenkin olla myös erillisillä päätevahvistimilla toteutettuja konstruktioita.
 
Klubikeikat 200-500 hengelle: Aletaan siirtyä laulukamoista PA:n puolelle, jossa vaiheessa tehoa, laatua ja hintaa sitten tuleekin lisää. Pääperiaatteena se, että kaikki ammattikäyttöön tehdyt nykyaikaiset kaiuttimet ovat hyviä. Ja kalliita.
 
Stadion, areenat jne: Te, jotka näitä havittelette todennäköisesti tiedätte, mitä teette. jos ette, niin lycka till..
 
Yleisesti: Merkkilaite maksaa ja on varsin laadukas (lue: kuullostaa hyvältä ja kestää). Halpisvehje saattaa kestää vuosia, saattaa lasahtaa viikossa. Soundihan on mielipidekysymys, mutta..
 
Äänentoistolaite on siitä solidaarinen kaveri, että se ei katso ajetaanko sen läpi speed-metallia tai Kekkosen puhetta. Ääni on ääntä ja sillä sipuli. Kaiuttimen tehtävänä on toistaa tuota ääntä, eli Tässä kohtaa signaaliketjua kysymykset "soveltuuko tämä heviin tai humppaan" ovat turhia. Jos hevibändi soittaa kohtuu volumella, pienemmätkin riittää. Jos humppaa veistetään 2000 hengen tanssiliiterissä, niin kyllä kalustossa pitäisi sen verran olla potkua, että kuuluu sinne taaemmaskin.
 
Tapauksesta nämä aina riippuu ja pro-laitteiden kohdalla paremmuus ennenkaikkea omasta tottumuksesta. Testaamaan ja kokeilemaan. Postimyynti on tässä yhtälössä vähän huono vaihtoehto, kun ei pääse itse kuulemaan. Mainoslauseet on mainoslauseita ja live on live.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=115166