Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LTD
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:18.01.2006 19:10   (muokattu 24.01.2006 17:19)
Scream For Change - Ghost Of Humanity arviot:
---------------------------------------------------------------------------------------------
DESIBELI.NET
 
Scream For Change: Ghost Of Humanity
Aggressiivista hc-punkkia veivaava Salolainen Scream For Change on äänitellyt kuuden raidan näytteen meuhkastaan. Breaker rykäisee homman käyntiin armottomasti. Mitään turhan melodista tai hymynaamaista puolta SFC ei itsestään esittele, pikemminkin punaisena lankana tuntuisi olevan armottomasti etenevä mätke, johon Nelin melko yksioikoinen huuto toki sopii, muttei mitenkään personoi yhtyettä. What Could Possibly Go Wrong? kuulostaa hivenen paremmalta, kitaroiden ottaessa mukavaa wahwah-venkuraa touhuun mukaan. Yhteishuuto on myös poikaa. Tymäkkä Careful What You Say on poikain itsensäkin mielestä levyn parhaimmistoa, niin myös minun. Silti kokonaisuudessa jytke jää hiukan yllätyksettömäksi. Onko se sitten hyvä juttu jos levy on alusta loppuun juuri sitä mitä parin ensi tahdin kuunneltuaan odottaa? Samanlaista hivenen pohdiskelevampaa otetta ja kiukkuista stemmaa kuin päätösraita These Hearts Became Desertedillä kuulee soisi kuulevansa enemmänkin.
 
Ilkka Valpasvuo
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
NOISE.FI 4/5 pts
 
Scream For Change - Ghost Of Humanity (Demo)
 
”Breaker knows your heart’s place” lävähtää salolaisen Scream For Changen debyyttidemon ensimmäinen kertosäe, ja on heti selvää, että yhtye saa lisättyä pohjoismaalaiseen hardcoreensa paljon tarttuvuutta ja koukkuja. Kuuden biisin demolla mieleen tarttuvia elementtejä on joka käänteessä.
 
Viisihenkinen yhtye on perustettu 2004 ja jäseniensä keski-ikä on ”noin kakskytkaks”. Yhtye myöntää saavansa suurimmat vaikutteensa pohjoismaisilta hc-bändeiltä. Sanotuksia rustataan poliitiikkaan, kirjallisuuteen ja yhteiskunnan äkkivääryyksiin liittyen.
 
Breaker toimii osuvana pelinavauksena voimakkaan ja rytmikkään kertosäkeensä ansiosta. What Could Possibly Go Wrong? lähtee liikkeelle jo melodisemmalla riffillä, mutta taipuu lopulta nopsahkoon vauhtiinsa. Kertosäkeessä esitellään jo asianmukaisesti huutokuoroa. Careful What I Say -kappale on toinen yhtyeen itsensä valikoimista edustustekeleistä. Vahvasti Ruotsiin kumartava kappale on hyvä, mutta ei minun suosikkini. Sitä seuraava nimibiisi Ghost Of Humanity yllättää hieman metallisemmilla riffeillä, melodioilla ja kitarasoololla. Kappale rauhoittaa, vaan ei kevennä menoa, ja lisää kappaleiden välisiä nyansseja huomattavasti.
 
The New Me ei ole muuta kuin alle minuutin mittainen pikarääkäisy. Demon päättävä These Hearts Became Deserted on toinen yhtyeen korokkeelle nostamista biiseistä. Alakuloisella kitarariffillä alkava biisi sopii hienosti demon loppuun, yhdistellen nopeita ja tarttuvia osia onnistuneesti. Raised Fistin levyt voisi kaivaa tämän jälkeen esille.
 
Scream For Change osaa tehdä hyviä, kuuntelua kestäviä biisejä, se on varma. Jos yhtyeen avoimesti ihailema pohjoismainen hardcore on kuitenkin tuttu juttu, voi salolaisyhtyeen tyyli olla silloin liiankin kuultua. Yhtye osaa tuoda haluamansa tunteet esille, ainoastaan Nelin huudot kaipaisivat vielä hieman lisää voimat; nyt ajoittain kuulostaa siltä, että keuhkonpalkeet eivät joka kohdassa riitä pitämään voimaa yllä. Kuitenkin, Ghost Of Humanity on mieluisaa kuunneltavaa, kaiken lisäksi komeasti pakatuissa kuorissa.
 
Teemu Lampinen
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
CHAMBERS MAGAZINE
 
Scream For Change "Ghost Of Humanity"
 
Vuonna 2004 perustettu Salosta kotoisin oleva Scream for Change on saanut aikaiseksi ensimmäisen demonsa. Demolla on kuusi Yhdeksänkymmentäluvun loppupuolen ruotsalaisia yhtyeitä mieleen tuovaa biisiä (jostain syystä rupesin ajattelemaan Breachia, vaikkei SFC musiikillisesti olekaan hirveän samanlaista. Johtunee soundeista).
 
Vaikka bändi onkin suhteellisen nuori, soitto kulkee varsin mallikkaasti ja sulavasti. Soundit ovat mitä ovat, varsinkin rumpusoundit, mutta kyse onkin demosta, eikä mistään virallisesta julkaisusta. Biiseihin on yritetty saada kiitettävästi koukkuja, eikä yhtye kulje aivan niitä perinteisempiä polkuja. Laulut ovat hiukan puuduttavat, ja laulusovituksia olisi voinut miettiä vielä lisää. Tällä hetkellä ne kuulostavat ajoittain kömpelöiltä. Välillä mennään liikaa sanojen ehdoilla laulettavuudesta tinkien.
 
Tämänkaltainen musiikki ei ole minun makuuni, mutta olisi turhaa yrittää kieltää niitä ansioita, joita Scream for Changella on. Bändi löytää varmasti oman yleisönsä. Tuhdimmat soundit ja biisien hiominen vielä paremmiksi auttaa varmasti matkalla maineeseen.
 
Matti Piekkanen 14.01.2006
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Demoa voi kuunnella osoitteessa: http://www.mikseri.net/artists/?id=41787
Ja tilata: http://personal.inet.fi/musiikki/scream/shop.htm
 
EDIT 24.1.2006
 
Soundi
 
Scream For Change
 
Johan on vihaista. Scream For Change soittaa Pohjolassa terävimmän muotonsa saanut Refused-henkistä nykyttävää hardcorea. Hetken aikaa kesti ennen kuin ymmärsin, mikä demolta oikein puuttuu, mutta kun tajusin sen olevan loppuunsa asti hiottu metallinen studiosoundi, voi Scream For Changeen sopeutua suopeammin. Biisit nimittäin toimivat tarvittavalla antaumuksella ja rajoitetusta tyylivalinnasta huolimatta bändin oma persoonallisuus tulee esille myös riittävästi. Nelin ankara mutta vivahteikas huuto sekä ryhdikäs soitto takaavat rakennuskelpoiset palikat suunnitella seuraavaa iskua. Tästä Abduktiolle varteenotettava haastaja?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903