Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sinap
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Äänitys/tuotanto - koulutusmahdollisuudet Suomessa.
Aika:12.01.2006 09:34
Outokummun oppimiskeskus. (Opetuspaikka pääosin Joensuu)
http://www.pkky.fi/Resource.phx/pkk … alat/kulttuuri/amooaanituotanto.htx
 
Kaveri opiskelee tuolla ja sanoi että oppiminen on hyvin pitkälti oma-aloitteisuudesta kiinni (ehkä liikaakin). Toisaalta tämä nyt on vain hänen mielipiteensä, jos joku muu on oppilaitokseen perehtynyt niin kertokaa lisää.
 
Kiitokset Xiauokolle, joka kertoi pääsykokeista seuraavaa:
Pääsykokeisiin täytyi viedä tekemäsi musiikkikappale sekä täytyi kertoa itsestään. Pääsykokeissa oli muutama tehtävä lisää (esim. kuuntele kappale ja tunnista mitä soittimia siinä on), haastattelu sekä ryhmätilanne.

 
Juuri äänituotannon opintoja lopettelemassa olevana voisin hieman lisätä:
 
Koulu on tasoltaan siis ammattikoulu ja opiskelijoilta ei vaadita suurta panostusta kuten korkeakouluissa. Kirjavan osanottajajoukon ansiosta niille, jotka haluavat tehdä paljon, tekemistä riittää. Linja siirtyy kokonaan ensi keväänä Outokumpuun, mihin rakennetaa todella hyvät tilat. Laitteet ovat ammattitasoa, muttei kuitenkaan aivan pro-tavaraa. Opinnot alkavat perustiedolla äänenfysiologiasta ja sähköturvallisuudesta ja jatkuvat viikon teemoittain aiheina kaikki mahdollinen ääniteollisuuden historiasta nykypäivän digitaalitekniikoihin. Käytännön äänityksiä, mikityskokeiluja, editointia, miksausta liittyy melkein jokaiseen viikkoon. Opettajat ovat hommansa osaavia ja tekevät itse myös alan hommia, joten kenttatatsi on heillä kohdillaan. Koulutus sopii mielestäni niille, jotka ovat kiinnostuneita, ehkä hieman jo omalla koneellaan musaa tehneille. Monet koulusta valmistuneet perustavat oman firman koulun jälkeen, joten tietoa ja taitoa kertyy kolmessa vuodessa todelliseksi ammattilaiseksi asti.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=87100