Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hannakatriina
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulun opetusta Netissä
Aika:07.11.2005 00:10   (muokattu 07.11.2005 00:14)
No huh huh... sulla ei taida olla kovin positiivista kuvaa laulunopetuksesta. Jos jollain on oikeesti noin surkeita opettajia (ja itse sen huomaavat) niin suosittelen kyllä lämpimästi opettajan vaihtamista.
Hyviä laulunopettajia on olemassa - sellaisia, jotka ottavat huomioon oppilaan tarpeet, opettavat asiat käytännönläheisesti, lähtevät liikkeelle ihan perusasioista kuten ryhti ja hengitystekniikka, kuuntelevat oppilasta, eivätkä pakota mihinkään muottiin tai omien ihanteidensa mukaiseksi vaan tukevat oppilaan omaa persoonallista ääntä ja opettavat hyödyntämään sitä mahdollisimman tehokkaasti.
Voi olla eroa siinäkin että laulaako klassista vai kevyttä musaa. Klassisen musan puolella traditiot ja ihanteet on erilaiset kuin kevyessä, ja se tuntui ainakin itsestäni siltä, että haettiin jotain muuta kuin mitä oma ääneni oikeasti on. Mutta ei liedejä tai aarioita voikaan vetää sillä oman puheäänen kaltaisella soundilla mitä taas käytetään kevyessä musiikissa. Klassinen ei ollut minulle luontevaa eikä minun juttu, joten vaihdoin "kevyemmälle vaihteelle".
Enimmäkseen omat laulunopettajani ovat olleet erittäin pätevää porukkaa. Kukaan ei ole laulattanut pelkkiä 'nuotteja kurkusta' ja pianolla säestystä takoen... Jos ei ymmärrä jotain mitä opettaja selittää, niin pitää kysyä, ja kysyä niin kauan että sieltä tulee ymmärrettävä selitys.
Noh, tää kirjoitus ei kyllä vastaa enää yhtään tuota otsikkoa, mutta olkoon nyt kun tuli kirjoiteltua...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=29572