Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vernie
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:17.10.2005 14:17
Jamrod-EP:
 
Vaihtoehtorokkia soittava Jamrod on ehtinyt valloittaa Yle-X kuuntelijoiden sydämet kertaalleen Weezer hengessä etenevällä I Wish -kappaleella, joka valittiin Yle-X:n viikon demoksi syksyllä 2004. Juuri julkaistu Jamrod-EP jatkaa samoilla linjoilla, joskin yksikään tämän levyn biiseistä ei yllä I Wishin tasolle.

Levy alkaa komealla June-raidalla, joka on kaikin puolin oivallinen kesäralli. Green Day/Weerez -vaikutteinen nopeatempoinen kappale jää pyörimään mieleen jo muutaman kuuntelukerran jälkeen. Fuzz-soundinen kitarasoolo sopii kokonaisuuteen kuin isä äitiin, vaikka yleensä tämän tyyppisessä musassa vierastankin yli kaksi tahtia pitkiä sooloja.
 
Kaksi muuta biisiä eivät sytytä aivan samalla tavalla kuin avausraita. Vampire Girlissä on kyllä mielenkiintoinen a-osa, mutta b-osa vaikuttaa hiukan päälleliimatulta. Kitaratuplauksia olisi voinut viljellä runsaamminkin. Nykyisellä toteutuksella puolestavälistä lähtevä nostatus ei johda toivottuun lopputulokseen. EP:n päättävä Snake on jokseenkin tylsä. Alkuriffi on kyllä mainio ja lataa odotusarvoja loppubiisille, mutta mielikuvitukseton ja pitkäkaarinen laulumelodia latistaa pahasti kokonaisuuden. Biisiä olisi voinut tiivistää – ideat olisivat mahtuneet mainiosti alle kolmeen minuuttiin.
 
Jamrod-EP:n biisimateriaalista löytyy kyllä potentiaalia, mutta kokonaisuuden toteutus on vielä hiukan aneeminen. Jussi Koijärvi kyllä suoriutuu lauluosuuksista, mutta autotunerilla riittää vielä hommia. Erityismaininan ansaitsee Jari "Tukka" Luomalan bassottelu. Avausraidan nelikielinen tykitys on todella vakuuttavaa, eikä taso laske kahdessa muussakaan biisissä. Juuri tällaista ryhtiä, rohkeutta ja jämäkkyyttä bändin nk. kikkeliltä käivataan!
 
17.10.2005 @ Noise.fi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903