Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jean
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:Darude
Aika:20.05.2003 07:00
Tosin tottahan on sekin, että ei montaa samanlaista biisiä halua kuunnella peräkkäin. On mukava kuulla vaihtelua, ja parasta olisikin, että dj on kohtalaisen monipuolinen, joka soittaisi saman illan aika usemmanlaista musiikkityyliä, niitä sopivasti yhdistellen.
 
No, jos clubi-scenestä puhutaan, niin mielestäni ei välttämättä ole tarpeen se että yksi dj soittaa montaa eri tyyliä setissään. Siksi bileissä onkin useita levynpyörittäjiä. Kukaan ei kykene pysymään perässä, saati sitten ostaa monen eri tyylin uusia julkaisuja. Yhdessäkin tyylissä on liikaa useimmille. Dj:n setti voi kehittyä biisi kerrallaan. Pikkuhiljaa temmoltaa nopeampaan tai vain alalajiltaan erilaiseen matskuun. Esim minä housea soittaessani aloitan kevyemmällä n.125 bpm:n matskulla. Alkuun tulee jazz:ahtavampaa, gruuvia matskua. Paljon perkussion soittimia, puhaltimia... Pikkuhiljaa eteenpäin mentäessä soundit raskastuvat ja nopeus kohoaa hiljalleen hieman 130 bpm:n yläpuolelle. Max tuohon 135bpm:ään.
 
Mielestäni olisi kornia soittaa monen erityylin levyjä keskenään sekaisin. Millaista sillisalaattia siitä syntyisikään!? ERI asia onkin sitten rafla/disco/yökerho/räkälä/pubi/teinidisco-soitot. Tän tyyppisissä paikoissa soittaessa on TIETENKIN soitettava eri tyylejä. Tämähän on itsestään selvyys.
 
Mutta, palatakseni tuohon alun jorinointiini... En todellakaan näe että se olisi kovinkaan miellyttävä kokemus, että kuulisi yhden ja saman Dj:n soittavan housesta tranceen ja siitä d`n`b:n kautta HardHouseen ja HardTranceen. Ja siitä siirryttäisi technon kautta chilliin ja downtempoon... Tietenkin, pitkällä (tooooooodella pitkällä) aikavälillä tuollainen toimis jossakin perähikiän pikkuclubissa jossa ei ole varaa ottaa ns. "nimidj:tä" soittamaan. Mutta, kuten sanoin, yksi tyyppi ei voi pysyä kunnolla perässä joka tyylissä... Ja, jokaisessa musiikkityylissä on omat soittoniksinsä ja kikkansa. Näiden hallitsemiseen menee oma aikansa ja jos pitäisi kaikki hallita... Huh huh.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=29115