Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Insert Remedy
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:13.06.2005 23:00   (muokattu 13.06.2005 23:03)
Insert Remedyn viimeisimmän julkaisun, Disintegration of the Human Mind -ep:n arvostelut tähän asti:
 
"Liittyminen tamperelaiseen Riippumatottomat ry:n toimintaan on aukaissut pääkaupunkiseudulla vaikuttavalle vaihtoehtometalli-kokoonpano Insert Remedylle uusia ovia urallaan. Yksi tälläinen on ensimmäisen omakustanne-EP:n tekeminen ja julkaiseminen miksaus- ja tuotantoalan ammattilaisien avustuksella. Disintegration of the Human Mind -EP nauhoitettiin Don Huonot -yhtyeessäkin soittaneen Jukka Puurulan kanssa MD-studiossa ja masteroinnin suoritti tutun ammattitaitoiseen tapaansa Finnvoxilla Mika Jussila.
 
Disintegration of the Human Mind -EP:n punainen lanka on sen yhtenäinen teema, tuotos on tarina erään ihmismielen rappeutumisesta, tätä murhenäytelmää viedään lyyrisesti ja säveltaiteellisesti eteenpäin. EP on perusteiltaan hyvin ahdistava ja tummasävytteinen, ja sen vaihtelevat sävellysratkaisut tekevät tuotoksesta hyvinkin monipuolisen ja paljon kuuntelua kestävän. Tuotos on looginen kokonaisuus: biisit tukevat tarinaa ja toisinpäin. Levy nappaa kuuntelijat ensitahdeilta maailmaansa, ja kahleista vapaudutaan vasta viimeisen lohduttoman soinnun tauottua. Pienenä miinuksena pitää todeta, että paikoitellen materiaalista puuttuu hieman tarttuvuutta, mutta sen ymmärtää levyn luonteen huomioon ottaen, kyse on kuitenkin yksilöbiisiä laajemmasta kokonaisuudesta.
 
Insert Remedy oli jo kehityskelpoinen ja omaperäinen metalliryhmä edellisellä demollaan, mutta nyt bändi vasta paljastaa kyntensä, sillä viralliseksi ensituotokseksi loogisen ja tunnelman loppuun saakka pitävän EP:n tekeminen on harvinainen ja kunnioitettava saavutus. Bändillä on myös hyvin informatiiviset ja tyylikkäät kotisivut, joilta voi esim. ladata kaksi EP:n biisiä, kehotan tutustumaan."
 
******** (8/10)
 
-Olli Rinnekangas / Imperiumi.net
 
"Teema ep kuulostaa ideana aluksi hieman haastavalta, etenkin kun aiheena on otsikostakin luettavissa oleva mielen hajoaminen. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Insert Remedy lähtee mukaan kovaan leikkiin, sillä teemalevyjen – vaikka pientenkin sellaisten – tekeminen on aina riskaabelia puuhaa. Omien sanojensa mukaan tummasävyistä vaihtoehtometallia takova ryhmä suoriutuu kuitenkin urakastaan, jos ei nyt ihan täydellisesti niin ainakin vähintään kiitettävästi.
 
Vuosien saatossa Nick Cave tribuuttipumpusta tiukasti trimmatuksi metallikoneeksi muuttunut Insert Remedy on saanut kasaan neljä toisiaan tukevaa kappaletta. Biiseistä jokainen vie tarinaa loogisesti eteenpäin, ollen samalla tyylillisesti riittävän vaan ei liian yksilöllinen. Vokalisti piiskaa itsestään irti niin ahdistunutta karjumista kuin komeasti kajahtelevaa lauluakin, ja nämä miltei ääripäihin ulottuvat tulkinnat tuovatkin sitä tarvittavaa sielua ja uskottavuutta esitykseen. Tarinan poloisen päähenkilön tuskan voikin suorastaan tuntea angstisten sanojen pusertaessa värit yhä tummemmiksi. Samoin sävellysten tunnelmat vaihtelevat voimakkaasti aina kulloinkin kertomuksen vaatimalla tavalla, ja suuren lisän pakettiin tuo viimeiseen asti mietitty sovitustyö.
 
Neljästä biisistä parhaiten taittuvat alun raivokkaasti rockaava Metaphor sekä päätöksenä kuultava huomattavasti hitaampi Where All Roads Lead To, joka on nelikon selkeästi synkin ja raskain hetki. Ep on lyhyydestään huolimatta teosmainen kuitenkin siten, että kaikenlainen kankeus ja jäyhyys, joka usein vaivaa teemateoksia, loistaa poissaolollaan. Lupaavaa, erittäin lupaavaa."
 
****½
 
-Mika Roth / Desibeli.net
 
Ep:n aloitusraita Metaphor ja päätöskappale Where all Roads Lead to löytyvät myös täältä Demostudiosta. Ja kuunneltavaksihan ne on tänne pistetty.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903