Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:clug
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Äänitys/tuotanto - koulutusmahdollisuudet Suomessa.
Aika:13.03.2005 10:03   (muokattu 13.03.2005 10:05)
http://wwwk.heltech.edu.hel.fi/aave/index.htm
 
Sivujen perusteella tämä keskittyy hieman enemmän tv- ja teatteripuoleen myös. Pääsykokeista ja muusta voisi cluq kertoa lisää.
 
Valikoima on laaja ja ensimmäinen vuosi käsittääkin melko laajan kattauksen median osa-alueista. Mutta, osittain jo ensimmäisenä vuotena, toisella vuodella on paljonkin enemmän jo itse valittuun painopisteeseen keskittyvää tekemistä. On se sitten ääni/kuva/valokuva/multimedia. Saa nähdä josko tulee vielä tuotanto ja valaisukin mukaan.
 
Äänilinjalla hommia on laidasta laitaan studio/live-äänentoisto/radio/elokuva. Itse toisen vuoden ääniopiskelijana olen mm. äänittänyt/miksannut bändejä studiossa, käytiinpä yksi live-keikkakin tekemässä, elokuvaa olen ollut äänittämässä ja elokuvan jälkitöitä olen tehnyt.
 
Kokonaiskuvana kouluopetus on laaja ja melko pinnallinen. Omien mieltymyksiin alalla pääsee syventymään n. puolen vuoden työharjoittelussa(palkaton) itse valitsemassa paikassa.
 
Pääsykokeet. Mulla oli se käsitti, kaksi vuotta sitten, ennakkotehtävät, pienryhmäkokeen ja henk. koht. haastattelun. Nyt jälkikäteen uskon vahvasti persoonan ja asenteen ratkaisevan enemmän kuin taidon. (ainakin minun kohdalla) Pienryhmäkokeessa testattiin ryhmätyötaitoja. Henk. koht. haastattelussa kyseltiin opiskeluresursseista, kiinnostuksesta yms.
 
Olen todennäköisesti unohtanut jotain olennaista, joten kysykää jos jotain tulee mieleen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=87100