Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ostinaatio
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Soittotekniikoita ja muita kikkoja
Aika:10.12.2004 21:55
TAP HARMONICS:

Sama yläsävelsarja koskee myös Tap Harmonic:eja. Soita ääni (esim A-kieli, 5-nauha) ja täppää sen jälkeen kevyesti soivaa kieltä oikean käden sormella oktaavia ylempää (tässä esimerkissä A-kieli, 17-nauha). Ja nimenomaan nauhan päältä. Muita täppäys-intervalleja kuin oktaavi: ks. yläsävelsarja.

 
Tämä on sikäli hassusti kuvattu, että eihän tap-harmonicseissa sen äänen tarvitse valmiiksi soida. Täpäyttää vaan sormitetun äänen päältä tuolla mainitulla tekniikalla, niin kyllähän se alkaa sen voimasta jo soimaan.
 
Tämä vain liittyen siihen, että John Frusciante peppersien Sir Psycho Sexyssä käyttelee Tapharmonicceja varsin kivalla tavalla. Yhtenä juttuna hän täppäilee barreesointuja arpeggiotyyppisesti soimaan harmonikkeina (voisipa hyvin olla Eddie Van Halenilta pöllitty juttu..)
 
Mutta kiintosampi on Johnin tapa kyseisessä kappaleessa iskeä karatetyylillä koko nauhaleveyden poikki suunnilleen oktaavia barreesointua ylempää ja saada koko sointu soimaan harmonikkeina. Ihan pätevää karatekitarointia. Tiedä sitten mistä tuokin on pöllitty, mutten muualla ole tekniikkaan törmännyt..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=33453