Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lucky Dreamer
Alue:Demostudio
Aihe:Arvostelut mediassa
Aika:18.08.2004 21:49
Soundissa 8/2004:
 
Ensin mainittiin sooloartisteista yleensä:
 
Kaikkein mieluiten Demoefekti arvostelee bändien demoja. Sooloartistien demot huomioidaan, jos niissä on jotain huomioitavaa. Kiusallisen usein tekniikka mahdollistaa demojen tallentamisen omassa makuuhuoneessa, mutta vaikka soundi olisikin kelvollinen sisältöön ei perspektiiviä saa ominpäin touhutessa sitten millään. Eli soolona musiikkia tehtailevien materiaalia arvostellaan vain, jos sävellyksistä löytyy jotain poikkeuksellisen kiinnostavaa.
 
Sitten itse arvostelu:
 
Joonas
Joonas Savolainen (v, g), Esa Taavila (b, kb, g), Jyri Salmi (d, pe)
www.luckydreamer.com
 
Demoefektin käytännöksi on vakiintumassa, että sooloartistien töitä ei arvostella kuin poikkeustapauksissa. Biiseissä piilevä potentiaali tai ominpäin kokonaisuuden hallitseminen riittävät hyvin, mutta jo tämä karsii kaksi kolmasosaa näiden sivujen ulkopuolelle. Joonaksen ensidemo esittelee nuoren lauluntekijän, jonka biisimateriaali ei ole aivan huippuluokkaa, mutta lupaavaa nyt kuitenkin. Hyvä idea on ollut myös pestata taustabändi mukaan, sillä harva on kaikki instrumentit hallitseva monilahjakkuus. Joonaksen vahvuus on omaa persoonaa esilletuova ja lauluääni. Vielä parempia biisejä ja rohkeutta kokeilla erilaisiakin sovitusratkuja, niin homma toimii entistäkin paremmin.
 
Hyviä pointteja, nimittäin demolle ei tullut ehkä kaikkein parhaita biisejä valittuja, vaan aika perus-pop -kamaa. Kuitenkin halusin tietyn teeman levylle, kun biisejä on reilu 30 ja niistä piti 4 valita niin ainakin samansuuntaisia biisejä siihen halusin. Lisäksi sovitukset mietittiin studiossa sitä mukaa kun nauhoitettiin, joten tottakai niihin jäi paljonkin hiomisen varaa. Tästä tuli tällainen, mutta tästä jatketaan! :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=49903