Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkivalmistajat 2024
Aika:24.04.2024 02:53
MustaKissa: Ja kitara/bassovahvistimien putkien valmistuksessa on vielä sekin puoli, että onko nykyään enää kysyntää? Moni keikkaileva muusikko ja kotisoittaja on siirtynyt mallintaviin ja ei hirveän moni rokkari/hevari etuasteputkia vaihtele muuta kuin vikatilanteissa, varsinkin kun "särökitaroilla ei mitään eroa kuule, varsinkaan miksattuna" (kuten eräs raivoava kanadalainen nuorille opettaa vaikkei tunnu ymmärtävän että särötyypeilläkin on eroa). Ja puhtailla soittaessa erot kuulee hieman paremmin, mutta koitappa markkinoida uutta modernia putkea NOS-putkia ja Mullardeja käyttäville.
 
Ja tuohon yhtälöön vielä pitäisi jostain hommata laitteisto ja materiaalit, osaavat käyttäjät, kehittää tuote ja hoitaa laadunvalvonta, pitää hinta riittävän matalana että kilpailisi muiden vakiintuneiden valmistajien kanssa, markkinoida riittävän tehokkaasti että nykyiset putkareiden käyttäjät niitä ostaisi (voinee olettaa että kysyntä on luokkaa 1.05-1.1 x myydyissä vahvistimissa käytetyt putket x ennustettu markkinaosuus) ja jotenkin saada koko hommasta vielä kannattavaa.
 
Joten olisi lieeeevästi sanoen haastava yhtälö saada toimimaan jopa nykyisestä tarjontakuopasta huolimatta.

 
Kyllä maailmalla putkia kuitenkin vaihdellaan isommassa kuviossa, että kyllä niille kysyntää on. Voihan niitä putkia myös yrittää kaupata erilaisille vahvistimen tekijöille, kun on saanut vähän jalan sijaa koko hommaan.
Ihan samanlaista se yritystoiminta on kuin monessa muussakin jutussa. Täytyy olla tilat, laitteet, työntekijät jne ja tietenkin tieto taito hyvästä tuotteesta.
 
Ainakin itse uskon, että moni boutique vahvaripaja voisi olla kiinnostunut laadukkaista ja tasalaatuisista putkista jos niiden hinta ei ole täysin kohtuuton.
Sitä en tiedä, kuinka vaikeaa on tehdä laadukkaita ja tasalaatuisia putkia ja onko esim ympäristösyyt tai jotkut lait sellaisen firman perustamista vastaan. En myöskään tiedä, saako kitaravahvistin putkista niin edullisia, että niitä kannattaa missään länsimaassa tehdä.
Luultavasti ei kannata, koska sellaisia tehtaita ei ole. Tai voihan sitä tehdä vaikka mitä, mutta nykyään ei mikään enää kannata.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=249722