Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kjukka
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Miten menee kama torilla kaupaksi? Käyttäjäkokemuksia
Aika:17.04.2024 00:22
mpekkanen: Kyllä sinä voit säätää soittimesi tallat miten haluat. Mutta jos intonaatio ei ole kohdallaan, niin se soundaa epävireiseltä. Jos tallan säädöt on oikein kunnolla pielessä, niin sen myös näkee silmilläkin.
Tuossa on linkattu ylempänä tallaa, josta näkee että ne tallapalat menee kahdessa kolmen viiston rivissä. Jos tallan säädöt ei ole edes silmämääräisesti tuon näköinen, niin silloin se soitin soi epävireisesti.

 
Mä ainakin säädän mun kitaroiden hienovireen mittarin avulla, jos se että nuotit soi vireessä a-kielellä vaatii että tallapala on edempänä kuin d-kielen tallapala ei sillon sillä missä sen pitäisi visuaalisesti olla ole paskan väliä vaan sillä että se soi oikein. Useissa tapauksissa se on tuommoinen symmetrinen porrastus mutta edelleen se ei ole mikään taivaan totuus vaan soittimen ja jopa soittajan yksilöllisistä ominaisuuksista ja muista säädöistä riippuvainen.
 
Sitten vielä newsflash: kitaran hienovire on aina kompromissi, kompensoidulla satulalla ja jollain vänkyränauhoilla sitä kompromissin heittoa saa kavennettua. Jotkut jopa säätävät hienovireen kitarassaan useimmin soittamiensa nuottien ja sointujen mukaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219273