Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulumikkien säätäminen
Aika:16.04.2024 07:40
Moi.
 
hole1960: Juuri tämäntapaista haen eli purkkia, joka korvaa ihmisen hymisemästä mikkeihin. Siis joku muukin asiaa on pohtinut.
 
Varmasti on pohtinut, voisihan tuollaiselle laitteelle eittämättä varsinkin kuvailemasikaltaisessa tilanteessa olla tarvetta.
Tai ainakin käyttöä ;).
 

 
hole1960: 1 kHz sin on varmaan hyvä ja miksei aaltogeneraattorikin, jolla löytäisi mahdolliset resonanssit tai seisovat aallot.
 
Valkkaa sellaisen signaalin jolla tuntee parhaiten pääsevänsä haluamaansa lopputulokseen.
Vaikka tuollaista ei sen kummemmin ole koskaan tullut ajateltua kun ei ole ollut tarvetta, opivasti equtettu kohina olisi ainakin omasta mielestä ehkä se näppärin.
Tai vaikka alkuun ehdottamasi nais-/miesääni.
 
1KHz vinku alkaa ennenpitkää tympimään, eikä välttämättä auta monitorisäädössä kun kiertorajaa etsitään.
Vanhemmissa live- ja etenkin studiotiskeissä oli 1KHz (tai useampikin) oskillaaattori, ja vaikka todella käyttökelpoinen kapistus onkin paikkaansa, vahingossa kytkiessä ei ehkä ihan sieltä mukavimmasta päästä ääniä.
 

 
hole1960: Sinänsä outoa että markkinoilla ei tunnu olevan valmista laitetta, en ainakaan ole etsinnöistä huolimatta löytänyt.
 
En ainakaan itse keksi kuinka tuollaiselle olisi markkinoita.
 
Aikoinaan useampi vuosikymmen sitten Teatrossa monitoreja tehdessäni mikkeinä oli käytännössä aina SM58:t, ja kaikkiin kanaviin laitettiin aina suht sama alkutaajuuskorjaus.
Yleensä koputeltiin linjachekki läpi niin että kopse tuli ko. mikin monitor(e)ista ja etupäästä yhtä aikaa.
Artisti sitten kertoi josko halusi muutettavaksi jollain tapaa, aniharvoin halusi.
 
Harva tuollaista laitetta kuitenkaan lopupelissä tarvitsee, ja kuten jäsen Nightbird tuossa yllä totesi, on niin umpiyksinkertainen askarrella halvoista osista vaikkapa klipsillä kiinnitettävän pop-filtterin taipuisaan varteen että vielä harvempi olisi moisesta valmis mitään maksamaan.
Nykyään kun langatonkin teknologia on "vähän" toista kuin tuolloin 90-luvulla, voisi laittaa äänilähteeksi vaikka jonkun pikkuruisen BT kajarin (=vanha BT handsfree), jolloin voi tietysti lähettää vaikka musaa jos siltä tuntuu.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=249679