Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juhani_t
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:potikoiden rahina..
Aika:12.04.2024 11:51
ituvirtanen: Erään suuren suomalaisen yleisradioyhtiön studiomikseri- ja broadcastvideohuolloissa käytettiin yleisesti kahta ainetta: sinistä PRF:ää (6-68), jolla radat/liu'ut ensin pestiin. Sitten perään maltillisesti ruskeaa (7-78), joka voiteli radat/liu'ut.
 
Vain toisen käyttö saattaa siirtää likaa paikasta toiseen. Jos liuku jää likaiseksi, on varmaa saada rutinaa aikaan liu'un kuivaessa. Siksi pitää varmistaa sotkujen valuminen potikasta ulos. Tämän jälkeen pieni kosteutus ruskealla.
 
Kaikenlaisia öljyjä ihmiset työntävät radoille. Monet litkut ovat tarkoitukseen kelpaamattomia. Onneksi soittimien potikat ovat pääosin hiilikurahalpiksia eli ne voi vaihtaa muoviin tai cermetiin. Ne eivät audiotiellä kohise ja kestävät pitempään.
 
CTS: hiiltä
Alpha: hiiltä
kiinankura: sitä samaa hiiltä

 
Tämä. Tärkeintä on puhdistus. Joissain koulukunnissa, ja jopa huolto-oheissa, jätetään hiiliradat voitelematta koska on kai ajatus että se liimaa tulevat pölyt kiinni. Mitään ompelukoneöljyjä tai vastaavia ei sinne tule laittaman. Kitarakamoissa S/N-suhteet ovat sen verran heikkoja että muovipotikoilla saadaan jonkin verran elinkaarta lisää
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=23783