Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hole1960
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulumikkien säätäminen
Aika:12.04.2024 09:00
nightbird: Jos haet tilannetta jossa kaikki 5 mikkikanavaa antavat samalla äänentuotolla gainin säädön jälkeen masteriin saman tason eli saadaan jokin yhtenevä perustaso olisi ehkä kätevää väsätä samanlainen testipurkki kuin meillä on huollossa langattomien vastaanottimien välitaajuuspurkkien säädössä, mikkiin kun on vaikeaa koko ajan tasaisesti hymistellä testiääntä.
Esim. pienempien PRF kemikaalipullojen korkin suojapurkista saa SM58/AKG sarjan päähän sopivan "adapterin". Purkin pohjalle esim. kuulokekapseli johon syöttää vaikka sitä 1 khz signaalia kaikkiin mikkeihin samalla tasolla niin voila ! siinä on vakaahko signaali syötettynä käsikapulan kapselille. Tottakai tämän jälkeen joutuu säätämään vielä livenä sen laulajan mukaan mutta lähtökohta olisi kaikilla sama.

 
Juuri tämäntapaista haen eli purkkia, joka korvaa ihmisen hymisemästä mikkeihin. Siis joku muukin asiaa on pohtinut. 1 kHz sin on varmaan hyvä ja miksei aaltogeneraattorikin, jolla löytäisi mahdolliset resonanssit tai seisovat aallot. Sinänsä outoa että markkinoilla ei tunnu olevan valmista laitetta, en ainakaan ole etsinnöistä huolimatta löytänyt.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=249679