Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nightbird
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulumikkien säätäminen
Aika:11.04.2024 22:28   (muokattu 11.04.2024 22:30)
hole1960: Kiitos mietteistä. Näinhän se yleensä ammattilaisilta sujuu. Meillä kommuunikämppä jossa käyttäjillä on omat asetukset. Ne tosin on mixerissä talletettu kullekin erikseen mutta jos monitoreja tai mikkejä mennään siirtelemään (vaikka ei saisi) on soppa valmis. Yleensä 5 laulua ja niille omat monitorit. Ehkä muutkin haluavat kuulla laulajia, joten kaikki auxit yleensä käytössä. Lisäksi vapaita mikkejä esim. kitarat. Kun auxit on tsekattu vielä masterit kuntoon ja silloin onkin jo vierähtänyt tovi. Minun peräänkuuluttama vehje, joka tuottaisi mies/naisääntä nopeuttaisi monitorisäädöissä sekä äänen siirtelyssä kämpän eri osiin (tai ainakin kuvittelen niin). Jos soittajia on vaikka vain 3 ei tätä ongelmaa tietenkään ole.
Kun kämppä on lähes kaiuton aiheuttaa se näitä monitorointeja ehkä tavallista enemmän.
No kyllä se siitä.

 
Jos haet tilannetta jossa kaikki 5 mikkikanavaa antavat samalla äänentuotolla gainin säädön jälkeen masteriin saman tason eli saadaan jokin yhtenevä perustaso olisi ehkä kätevää väsätä samanlainen testipurkki kuin meillä on huollossa langattomien vastaanottimien välitaajuuspurkkien säädössä, mikkiin kun on vaikeaa koko ajan tasaisesti hymistellä testiääntä.
Esim. pienempien PRF kemikaalipullojen korkin suojapurkista saa SM58/AKG sarjan päähän sopivan "adapterin". Purkin pohjalle esim. kuulokekapseli johon syöttää vaikka sitä 1 khz signaalia kaikkiin mikkeihin samalla tasolla niin voila ! siinä on vakaahko signaali syötettynä käsikapulan kapselille. Tottakai tämän jälkeen joutuu säätämään vielä livenä sen laulajan mukaan mutta lähtökohta olisi kaikilla sama.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=249679