Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Instrumenttipiuhojen ainesosat 2024 - mitä kannattaa ostaa?
Aika:07.04.2024 15:54
Moi.
 
Pauli Lappalainen: Aika paljon joutuu nykyään käyttämään tuolla työmailla kaiken maailman ruuvattavia tai muita kuin juotettavia liittimiä kun juottamiseen tarvitsee melkein aina tulityöluvan ja -kortin.
 
Samoin suurin osa av-laitteista on jollain Phoenix-liittimellä tai vastaavalla ja Wagoja käytetään ihan yleisesti.

 

 
Juhani_t: Puristusliitoksia käytetään tasasähköstä suurtaajuuksiin saakka hyvällä menestyksellä. Miksi audiopiuhat on poikkeus? Tokihan onnistunut puristusliitos tarvitsee oikeat krimppaustyökalut tai edes lähelle osuvan rannemomentin ruuviliitintapauksissa.
 

 
Olen vain pahainen harrastelija, ja aktiivisemmista harrasteluajoistakin kun tuli kaikenlaista ulkopuolisillekin paikanpäällä askarreltua on jo pari vuosikymmentä vierähtänyt, mutta vähänlaisesti oli ainakin tuohon aikaan pika-/puristusliittimiä kitara- ja mikkipiuhoissa käytössä.
Tai senpuoleen muissakaan ykköskymmenien~ykkössatojen millivolttien jännitetason piuhoissa.
Ainakaan itse en suostuisi tuollaista tekemään, en itselle enkä "tutulle kaverille".
 
Toki niin juotoksen kuin puristusliitoksenkin voi kämmätä, puristusliitoksen vieläpä helpostikin niin että juottaa "varmuuden vuoksi".
 
Ei ole yksi eikä kaksi harrasteajoneuvon sähkövikaa joiden syypääksi on vuosikymmenten saatossa paljastunut se että oikein(kin) puristettu Abikoliitin on vielä varmuuden vuoksi juotettu ja kunnolla, jolloin tina juoksee monisäikeisessä piuhassa ohi vedonpoiston, ja piuha katkeaa tinauksen aiheuttamasta epäjatkuvuuskohdastaan tärinän vuoksi.
Pääseehän tuollaisella liitoksella sen 50~200km, ei yleensä kuitenkaan niihin ajokauden ekoihin karkeloihin -puhumattakaan siitä että pääsisi takaisin kotipesään- joihin oli kova polte baarikauden aikana vimpanpäälle (viimeisenä iltana tai lähtöpäivän aamuna valmiiksi) laitetulla pelillä päästä ;).
Abikoliittimen voi tietysti myös juottaa, mutta on oikeaoppisesti tehtynä yleensä tarpeettoman hankalaa.
Etenkin jollei käytä paljaita liittimiä ja suojaa liitosta kutistesukalla kuten pro-väki tekee.
 
Tähänkin pätee vanha viisaus: "Kaikki on ihan saatanallisen vaikeata jollei osaa".
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=249645